Scouts Kalmthout op kamp in Namen: terrein is één grote modderpoel
Volledig scherm
Scouts Kalmthout op kamp in Namen: terrein is één grote modderpoel © RV

Scouts & Gidsen Vlaanderen evacueert twaalf kampen vanwege noodweer

Scouts & Gidsen Vlaanderen heeft vandaag rond 10 uur vanwege het noodweer al twaalf scoutskampen geëvacueerd, voornamelijk in de provincie Luik. “Het belangrijkste is dat er geen gewonden zijn. De materiële schade moet nog opgemeten worden”, zegt Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts & Gidsen Vlaanderen.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. HERLEES. Dodentol door noodweer loopt op tot elf - Alle Maasgemeenten in Limburg gaan over tot evacuatie

  HERLEES. Dodentol door noodweer loopt op tot elf - Alle Maasgemeen­ten in Limburg gaan over tot evacuatie

  De dodentol na de zware overstromingen in ons land staat inmiddels op elf. Vier mensen zijn nog vermist. In Luik hebben inwoners langs de Maas de raad gekregen hogere oorden op te zoeken. Ook in Limburg is de situatie penibel. Alle Maasgemeenten in de provincie gaan over tot evacuatie, bevestigt gouverneur Jos Lantmeeters. In Verviers voerde het stadsbestuur een avondklok in nadat winkels geplunderd werden. Herlees hier onze liveblog van donderdag 15 juli.