Scotland Yard mag in Portugal graven naar Maddie

Maddie's ouders zoeken al 7 jaar naar hun dochter
PHOTO_NEWS Maddie's ouders zoeken al 7 jaar naar hun dochter
De Portugese autoriteiten hebben de Britse politie toestemming verleend om de terreinen te onderzoeken rond het hotelcomplex waaruit Maddie McCann in 2007 verdween.

"Het Openbaar Ministerie van Portimao laat de Engelse politie toe om speurwerk te verrichten op een braakliggend stuk grond in de omgeving van de Ocean Club in Praia da Luz". Dat schrijft de populaire krant Correio da Manha, die een bron uit het dossier citeert.

Het parket-generaal wilde niet veel commentaar kwijt over het nieuws, dat ook werd gepubliceerd in het Jornal de Noticias. "De inhoud van het verzoek van de Britse autoriteiten is vertrouwelijk", verklaarde het Openbaar Ministerie, dat wel zei dat in maart een vraag naar bijkomende informatie werd ontvangen.

Volgens twee Portugese kranten en andere Britse media wil Scotland Yard radarapparatuur gebruiken om sporen te vinden die te maken hebben met de verdwijning van Maddie. Eind maart verklaarde de Britse politie op zoek te zijn naar een pedofiel die zich tussen 2004 en 2010 had vergrepen aan vijf meisjes in vakantiewoningen in de regio van de Algarve. Die woningen werden voornamelijk gehuurd door Britse gezinnen.

De destijds vierjarige Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit haar kamer in Praia da Luz, een kleine badplaats waar ze verbleef met haar familie, terwijl haar ouders met vrienden aan het dineren waren in een nabijgelegen restaurant.

De Portugese politie sloot het onderzoek in 2008 na 14 maanden. Nadat de Britse autoriteiten het dossier twee jaar lang hadden bestudeerd, opende het Verenigd Koninkrijk officieel een eigen onderzoek in juli 2013, waarna niet veel later ook de Portugese autoriteiten het dossier terug onder de loep namen.