Michiel, Elise en hun zoontje Floris. Buiten spelen doet hij het liefst. Met de tuinslang in zijn handjes is hij helemaal in z'n element.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel, Elise en hun zoontje Floris. Buiten spelen doet hij het liefst. Met de tuinslang in zijn handjes is hij helemaal in z'n element.

SCHOOLSTRAAT 8. “We zien de mensen soms denken: ze moeten weer speciaal doen”

Een kind opvoeden, hoe doe je dat eigenlijk? Elise en Michiel laten niets aan het toeval over. Ze verslinden er boeken over, doen het anders dan hún ouders destijds en schoppen tegen heilige huisjes, rond bijvoorbeeld straffen en bedrituelen. Ze willen de best mogelijke opvoeding en doen daar alles voor. Ook Floris één dorp verder naar de methodeschool brengen. Al ligt de dorpsschool gewoon naast de deur.

4 reacties

 • kim dewaele

  1 jaar geleden
  Communiceren met een kind van nog geen twee jaar? Kinderen hebben grenzen nodig, zowel thuis als op school, ik geloof niet in zo’n opvoedingsmethode maar hopelijk werkt het voor hen wel
 • Marc Janssens

  1 jaar geleden
  Mooi verhaal, knap dat ze goed nadenken over hun beslissingen en daar ook de verantwoordelijkheid voor opnemen. Maar methodescholen bereiden kinderen niet genoeg voor op het echte, harde leven waar men niet met fluwelen handschoen conflicten kan doorworstelen, waar men harde kritiek geeft en ontvangt, en waar resultaten de doorslag geven en niet persoonlijkheid.
 • Martin Maebe

  1 jaar geleden
  Kinderen zonder aangeleerde discipline worden vanaf hun pubertijd probleemkinderen. Loop je op straat, kan je ze er zo uithalen door hun opstandig gedrag wanneer ze eens hun zin niet krijgen.
 • Fanny Konings

  1 jaar geleden
  Heb dit ook jaren gedaan maar uiteindelijk toch grenzen moeten stellen met de puberteit had daar duidelijk nood aan om niet mis te lopen , result is assertief , zegt zelf soms te assertief en te eerlijk maar pijnlijk waarheid
 1. Belgische staat moet Nizar Trabelsi 100.000 euro schadevergoeding betalen en VS vragen om repatriëring

  Belgische staat moet Nizar Trabelsi 100.000 euro schadever­goe­ding betalen en VS vragen om repatrië­ring

  De Belgische staat moet Nizar Trabelsi een schadevergoeding van bijna 100.000 euro betalen omdat de man, ondanks een duidelijk verbod van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), aan de Verenigde Staten werd uitgeleverd. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door de advocaten van Trabelsi. België moet ook aan de VS vragen om Trabelsi naar België te repatriëren, en dat op straffe van een dwangsom van 10.000 euro per dag.