Michiel, Elise en hun zoontje Floris. Buiten spelen doet hij het liefst. Met de tuinslang in zijn handjes is hij helemaal in z'n element.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel, Elise en hun zoontje Floris. Buiten spelen doet hij het liefst. Met de tuinslang in zijn handjes is hij helemaal in z'n element.

SCHOOLSTRAAT 8. “We zien de mensen soms denken: ze moeten weer speciaal doen”

Een kind opvoeden, hoe doe je dat eigenlijk? Elise en Michiel laten niets aan het toeval over. Ze verslinden er boeken over, doen het anders dan hún ouders destijds en schoppen tegen heilige huisjes, rond bijvoorbeeld straffen en bedrituelen. Ze willen de best mogelijke opvoeding en doen daar alles voor. Ook Floris één dorp verder naar de methodeschool brengen. Al ligt de dorpsschool gewoon naast de deur.

4 reacties

 • kim dewaele

  2 maanden geleden
  Communiceren met een kind van nog geen twee jaar? Kinderen hebben grenzen nodig, zowel thuis als op school, ik geloof niet in zo’n opvoedingsmethode maar hopelijk werkt het voor hen wel
 • Marc Janssens

  2 maanden geleden
  Mooi verhaal, knap dat ze goed nadenken over hun beslissingen en daar ook de verantwoordelijkheid voor opnemen. Maar methodescholen bereiden kinderen niet genoeg voor op het echte, harde leven waar men niet met fluwelen handschoen conflicten kan doorworstelen, waar men harde kritiek geeft en ontvangt, en waar resultaten de doorslag geven en niet persoonlijkheid.
 • Martin Maebe

  2 maanden geleden
  Kinderen zonder aangeleerde discipline worden vanaf hun pubertijd probleemkinderen. Loop je op straat, kan je ze er zo uithalen door hun opstandig gedrag wanneer ze eens hun zin niet krijgen.
 • Fanny Konings

  2 maanden geleden
  Heb dit ook jaren gedaan maar uiteindelijk toch grenzen moeten stellen met de puberteit had daar duidelijk nood aan om niet mis te lopen , result is assertief , zegt zelf soms te assertief en te eerlijk maar pijnlijk waarheid
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Hervorming seksueel strafrecht: 14-jarige mag seks hebben met iemand van 16, niet met iemand van 17

  Hervorming seksueel strafrecht: 14-jarige mag seks hebben met iemand van 16, niet met iemand van 17

  Vandaag buigt de commissie-justitie zich over de hervorming en de modernisering van het seksueel strafrecht. Toestemming staat daarin centraal, én die toestemming kan ook altijd weer ingetrokken worden. De minimumleeftijd om seks te hebben blijft zestien jaar, maar vanaf veertien mag seks met toestemming óók, als de partner maximum twee jaar ouder is. Dat is althans het voorstel van de regering.
 2. 
Burgemeester en korpschef verdedigen aanpak Overpoort, amokmakers riskeren plaatsverbod
  PREMIUM
  Gent

  Burge­mees­ter en korpschef verdedigen aanpak Overpoort, amokmakers riskeren plaatsver­bod

  Wat vorige vrijdag in de Overpoortstraat in Gent is gebeurd, kan en mag niet opnieuw gebeuren. De politie en de stad verdedigen de aanpak die er was, maar zullen in de toekomst ook op vrijdag meer agenten inzetten in de feeststraat. De Overpoort afzetten en identiteitscontroles doen aan de ‘inkom’ is geen optie. “Maar als er relschoppers geïdentificeerd worden, kunnen we hen wel een plaatsverbod opleggen”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).