Volledig scherm
© ANP

Scholieren tweede en derde graad maken meer dan helft van besmettingen bij leerlingen uit - “We hebben allicht worstcasescenario voor ziekenhuizen kunnen vermijden”

Meer dan 500.000 mensen in ons land hebben al positief getest op het coronavirus. Het virus maakte ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Maar er is ook goed nieuws: het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is onder de 600 gezakt. Hoopvol nieuws kwam ook van farmareus Pfizer, die liet weten dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Herlees alle ontwikkelingen van woensdag 11 november in dit liveblog. 

23 reacties

 • Kim Verpoorter

  3 maanden geleden
  50% besmetting in tweede en derde graad? Dit zeggen ze omdat ze deze jongeren wel al eens een dagje thuis kunnen laten en kleine kinderen niet. Het probleem is de opvang ... Kinderen beneden 12 jaar testen ze niet... hoe groot is dan de besmetting in eerste graad? Dit is ook de leeftijd die elkaar nog het meest vast pakt... kan er iemand een deftige uitleg geven waarom eerste graad wel voltijds naar school moet?
 • Lesley Decru

  3 maanden geleden
  50% besmetting in tweede en derde graad? Kinderen beneden 12 jaar testen ze niet... hoe groot is dan de besmetting in eerste graad? Dit is ook de leeftijd die elkaar nog het meest vast pakt... kan er iemand een deftige uitleg geven waarom eerste graad wel voltijds naar school moet zonder de natte vinger of op goed gevoel?
 • Mia Verhulst

  3 maanden geleden
  Alé, hier gaan we weer! Minder testen zijn minder postiteven dus daling van de cijfers. Heeft niks met hun zogezegde lockdown te maken. De cijfers daalden al de eerste dagen van de vakantie. Straf dat dit door de sluiting van de scholen komt! Of is de incubatietijd plots 3 dagen?!? Bij ons op school amper besmettingen. Maar toch worden onze leerlingen gestraft! Ik walg van de manier hoe ze deze “crisis” aanpakken. Doe jullie ogen open en denk eens kritisch na! Volg niet alles blindelings!
 • sandra peeters

  3 maanden geleden
  Scholen haden tot de kerst toe moeten zijn volgende week begint het weer masaal leerlingen samen al personeel in de school
 • Lisa Carpentier

  3 maanden geleden
  Eindelijk beginnen ze het in te zien, iets wat ik al vanaf juni aan het zeggen ben: het grote probleem ligt bij de scholen.  Ik zou zeggen: eerder de lagere scholen: geen mondmasker, geen hygiënische discipline, nauwelijks symptomen, maar wel iedereen thuis besmetten, met enorme kettingreacties als gevolg.  Ben Weyts: word wakker uit je droomwereld.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie