Scholieren in Miami krijgen kogelwerend schild in rugzak

De schilden worden geleverd door het bedrijf van een man die kinderen op de bewuste school heeft zitten.
Miami Herald De schilden worden geleverd door het bedrijf van een man die kinderen op de bewuste school heeft zitten.
Een school in de Amerikaanse stad Miami laat ouders kogelwerende schilden kopen voor hun kinderen, die ze in hun rugzak kunnen meedragen.

De Florida Christian School, waar kinderen van hun kleutertijd tot het einde van de middelbareschool op zitten, is nooit het toneel geweest van een schietpartij. Toch wil het instituut zich op een dergelijke situatie voorbereiden.

De schilden zijn een middel om de kinderen te beschermen, net als speciale bewakingscamera's en oefeningen waarbij een schietpartij wordt nagebootst, zei het hoofd van de beveiliging tegen The Washington Post. De leerlingen leren hun rugzak tegen de borst te houden als er een schietpartij is, waardoor de schilden de kogels zouden opvangen.

De schilden worden geleverd door een bedrijf dat kogelwerende vesten fabriceert. De kinderen van de zaakvoerder zitten op de school. De schilden, die minder dan een halve kilo wegen, houden kogels uit een .44 Magnum en .357 SIG tegen, maar geen geweerkogels.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pete Schoonhuys

  Logisch natuurlijk. In plaats van de symptomen weg te nemen gaan we een doekje voor het bloeden geven. Pas toch gewoon de wapenwet aan.

 • Frans Van Hoyweghen

  Die vesten houden de kogels uit een .44 Magnum en .357 SIG tegen, maar ik wil er toch geen ter hoogte van mijn hart krijgen best mogelijk dat je dood neervalt van de pijn.

 • Marijke Boulet

  Gewoon wapenwet aanpassen , burgers die een wapen bezitten niet meer tolereren. Men gaat altijd aanpassingen uitvinden maar nooit probleem met de wortel uitroeien . Bijv. hier in België wil men elektronisch toezicht in de wagen om dronken bestuurders of GSM gebruik te vermijden , waarom niet gewoon superboetes en straffen geven 6 maand rijverbod , duizenden euro boete en gevangenisstraf binnen 6 maanden is probleem opgelost .

 • Guy Dupont

  Triestig dat het zo ver moet komen.

 • yves Strubbe

  Binnenkort pantserwagens als schoolbus en bunkers als klaslokaal. Een zeer duistere toekomst tegemoet.