Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGAIMAGE

Scholen opnieuw open en niet-essentiële reizen mogen weer

Vandaag start het onderwijs opnieuw op en zijn niet-essentiële reizen binnen de Europese Unie niet langer verboden. Iedereen kan in principe weer reizen, maar de overheid raadt het wel nog steeds af. Voor reizen buiten de Europese Unie blijven de Europese regels van toepassing.

47 reacties

 • Peter Van Dewiele

  2 weken geleden
  Bedankt WHO, eindelijk openbaar tegen een COVID paspoort zijn, eindelijk! Top! Ik ben gewoon blijven doorreizen en ben top gezond. Wie wil mijn vaccin hebben?
 • Patrick Vandeputte

  2 weken geleden
  België is/was niet het enige land dat niet-essentiële reizen verbood, Luc Maes. En wat betreft de gevangenen die voorrang krijgen, wat moet ik doen om in de gevangenis te belanden? Want dan krijg ik voorrang bij vaccinatie. Dit is iets wat waarschijnlijk alleen in België kan. Misdaad loont dus echt.
 • Paul Boutsen

  2 weken geleden
  Is dat dezelfde WHO die maandenlang heeft gewacht om de pandemie kenbaar te maken aan de wereld, om China uit de focus te houden? Indien ja, niet teveel aandacht aan geven.
 • stefan crama

  2 weken geleden
  Zijn gevangene criminelen ook een prioritaire groep. Misdaad loont.
 • barbara Tack

  2 weken geleden
  Dus de gevangen gaan voor de mensen die zich keurig gedragen wat is dat nu weer voor een besluit .wij zitten pas gevangen ministers denk eens aan het gewone volk dat dagelijks nog gaat werken .Nu zijn ze met ons voeten aan het spelen .Er gaan nog grotere bijeenkomsten komen zij werken het zelf in de hand
 1. EU bereid te praten over opheffing patenten - Ook België staat open voor discussie

  EU bereid te praten over opheffing patenten - Ook België staat open voor discussie

  De EU staat klaar om het opzijschuiven van patenten op coronavaccins te bespreken, zegt de Europese Commissie. Dat geldt voor “alles wat de crisis op een effectieve en pragmatische manier kan bestrijden”, verzekert voorzitter Ursula von der Leyen. Ook ons land staat open voor discussie over het vrijgeven van de patenten op de coronavaccins, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag in de Kamer. “Maar de voorwaarde is wel een betere beschikbaarheid en betaalbaarheid”, aldus de eerste minister.
 2. OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen overschreden
  10

  OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symboli­sche kaap van meer dan 1 miljoen geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen overschre­den

  De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing