Ga naar de mobiele website
^ Top

Schokkende beelden: camera's tonen moment waarop bestuurder met hoge snelheid inrijdt op menigte

Reuters
Bewakingscamera's hebben geregistreerd hoe een bestuurder gisteren bewust inreed op de menigte in New York. Op de beelden is te zien dat Richard Rojas plots een bocht van 180 graden maakt en vervolgens met hoge snelheid mensen omverrijdt. Een 18-jarig meisje is daarbij om het leven gekomen, 22 anderen raakten gewond. Vier van hen verkeren nog in kritieke toestand. Opgelet: we wensen te waarschuwen voor de schokkende beelden.

Vermoed wordt dat Rojas onder invloed was van drugs. Alcohol had hij alvast niet in zijn bloed.

Tegen agenten zou de dader verklaard hebben dat donderdag "zijn laatste dag op aarde was". Hij zou stemmen gehoord hebben en hoopte dat agenten hem doodschoten. "Ik wilde ze allemaal doden", klonk het.

Na de feiten probeerde Rojas nog te vluchten. Volgens een veiligheidsbron bij CNN heeft hij ook nog verklaard dat "God hem dit laten doen heeft". De man werd in het verleden al eens twee keer gearresteerd wegens dronkenschap achter het stuur.

Oneervol ontslagen
Volgens een vriend was de man niet meer dezelfde nadat hij was teruggekeerd uit het leger. Rojas was marinier tussen 2011 en 2015, bij zijn thuiskomst greep hij vaak naar de fles.

Rojas is toen oneervol ontslagen geweest. Aanleiding is een incident in 2014 in Florida toen hij zich hevig verzette bij een arrestatie, ook na een geval van rijden onder invloed. De aanklachten tegen hem werden later geschrapt. Rojas kampte ook met financiële problemen. Hij bedreigde vorige week in de Bronx nog een kennis met een mes, wat hem een nieuwe aanklacht opleverde.

Doodslag
Rojas is nu in verdenking gesteld van (pogingen tot) doodslag. Speurders hebben inmiddels een huiszoeking uitgevoerd in zijn woonst. Ook de moeder van Richard Rojas is ondervraagd.

Hieronder ziet u nog met wat voor impact hij tegen de paaltjes reed die mensenmassa's op Times Square moeten beschermen tegen dergelijke voorvallen. Daarna volgen nog beelden van zijn arrestatie.

Dader Richard Rojas.
REUTERS Dader Richard Rojas.
Photo News4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Steve Tijpels

  Nee, dit is geen terrorisme. Terrorisme is als er politiek of religieuze achtergrond is. Hier gaat het om een militair die doordraait.

 • dan vdw

  Inderdaad Renzo

 • Renzo De Hond

  Militairen worden in Amerika na hun terugkomst uit oorlogsgebied slecht of helemaal niet opgevangen. Dat ligt aan de basis. Velen hebben mentale problemen door wat ze gezien hebben maar worden daarvoor niet behandeld.

 • Waarheid Is hard

  En dit is geen terrorisme ? :|

Meld een bug