Schilderijen in Amsterdamse musea populair voor selfie

ANP
Niet onze kleurrijke bollenvelden, niet de Volendamse haven, maar de zelfportretten van Van Gogh en de Nachtwacht zijn de populairste locaties voor een selfie in Nederland. Dat concludeert suggestme.com uit 6 miljoen berichten op social media.

Op nummer 1 van favoriete selfie-steden staat Londen met als populairste attractie de Big Ben. Ook schieten mensen graag een kiekje van zichzelf voor de Londen Eye en Buckingham Palace. Deze resultaten zijn niet geheel verwonderlijk aangezien steeds meer toeristen de Britse hoofdstad weten te vinden.

Leidersfiguur
New York staat op nummer twee in de lijst. Bezoekers maken dan vooral een selfie op het vrolijk verlichte Times Square. Amsterdam staat op de derde plaats. Vooral Amsterdamse musea vallen in de smaak voor selfies. In het Rijksmuseum worden de meeste digitale zelfportretten gemaakt, gevolgd door het Van Gogh Museum. Vincent van Gogh wordt gezien als het leidersfiguur van de selfie gezien hij zo'n veertig zelfportretten schilderde.

De top-10 van populairste steden voor het maken van een selfie bestaat verder uit Barcelona, Parijs, Berlijn, Rome, Sydney, Istanbul en Athene. De populairste toeristische trekpleister voor een selfie is het Colosseum in Rome.