Schattig: deze blinde loebas heeft eigen geleidehondjeEen blinde hond is vaak een triest leven beschoren, maar in het geval van Hoshi is het tegendeel waard. De Eskimohond weet zijn handicap te omzeilen door blindelings te vertrouwen op zijn maatje Zen. Létterlijk.

Toen Hoshi 11 jaar oud was, werd de glaucoom aan zijn ogen zo erg dat de dierenartsen zich verplicht zagen om ze te verwijderen. De hond, een American Eskimo, zou voor de rest van zijn leven blind zijn.

Een leven vol botsingen en zielige zoektochten, zou je denken. Maar niets bleek minder waar. Een paar maanden voor Hoshi geopereerd werd, hadden zijn baasjes immers nog een andere hond in huis gehaald: Zen, een pomeriaan. De twee werden algauw de beste vrienden, en die band versterkte alleen maar toen Hoshi blind werd.

Intussen helpt Zen de blinde hond dagelijks om zijn leven te navigeren. Volgens zijn eigenaars gedraagt de kleine pomeriaan zich echt als een blindengeleidehond voor zijn grotere vriend. Ze binden vaak hun leibanden samen zodat Zen makkelijk Hoshi kan helpen, maar eigenlijk is dat niet nodig. "Zelfs als ze niet verbonden zijn, blijft Zen naast Hoshi lopen", klinkt het.

Het schattige duo heeft ook een eigen Instagrampagina, waar hun hele leven gedocumenteerd wordt. En dat blijkt vol avonturen te zitten.

Good night my Zenapoo ❤️ #ablinddogandhisbestfriend *************************************** #igdogs #photographer #model #fluffy #pom #pomeranian #pomlife #rescue #dog #pups #blinddog #eskie #fluff #americaneskimo #eskie_spitz #instacool #instacute #cute #friends #ilovemydog #pawheart #viralpets #petchannel #barkhappy #sleepy #bedtime
Unleashing our wild side! #ablinddogandhisbestfriend *************************************** #igdogs #photographer #model #fluffy #pom #pomeranian #pomlife #rescue #dog #pups #blinddog #eskie #fluff #americaneskimo #eskie_spitz #instacool #instacute #cute #friends #ilovemydog #pawheart #viralpets #petchannel #barkhappy