Ga naar de mobiele website
^ Top

Scaramucci: "Er is samenzwering aan de gang in Witte Huis om Trump af te zetten"

photo_news
De voormalige communicatiebaas van het Witte Huis, Anthony Scaramucci, zegt dat een aantal mensen in het kabinet van de Amerikaanse president Donald Trump samenzweren om hem buiten te werken. Dat meldt de Britse nieuwssite BBC.

Er zijn "elementen" in het Witte Huis die hem tegenwerken, aldus de voormalige communicatiechef. Hij sprak met ABC News voor het eerst sinds hij vorige maand ontslagen werd, na amper tien dagen in functie. "De president weet wie de lekken zijn in het Witte Huis. Hij weet wie zijn agenda ondermijnt en alleen zijn eigen belangen verdedigt."

Het interview kwam er nadat eerder een opname van een telefoongesprek met een journalist van de New Yorker was vrijgegeven, waarin Scaramucci openlijk forse kritiek gaf op de stafchef van het Witte Huis Reince Priebus. Hij liet ook geen spaander heel van topadviseur Steve Bannon. Scaramucci zegt dat hij dacht dat het interview 'off the record' plaatsvond. "Dat was heel vals en ik heb er de gevolgen van gedragen."

Belangen
"De president is niet representatief voor het politieke establishment. En enkele elementen hebben nu besloten dat ze hem kwijt willen", zei hij aan ABC News. "Ik denk dat er mensen zijn in Washington en ook in het Witte Huis die niet noodzakelijk de belangen en de agenda van de president steunen."

Namen
Gevraagd naar namen van dergelijke mensen, zei hij dat hij al enkele namen had genoemd en dat er binnenkort enkele strategische wissels doorgevoerd zouden worden. "De president moet hoe dan ook meer mensen in het Witte Huis brengen die hem echt trouw zijn, wil hij zijn agenda kunnen uitvoeren."

De aanstelling van Scaramucci door Trump als directeur communicatie was omstreden en werd lange tijd tegengehouden door Reince Priebus. De stafchef stapte na de komst van Scaramucci zelf op. Hij werd vervangen door de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, John Kelly. Ook Trumps woordvoerder Sean Spicer diende zijn ontslag in en werd op zijn beurt vervangen door Sarah Huckabee Sanders.

Aandacht
Scaramucci kreeg uiteindelijk zelf de deur in het Witte Huis omdat hij constant met iedereen in aanvaring kwam. Hij haalde ook verscheidene keren het nieuws met beledigende uitspraken. Trump gaf hem uiteindelijk zijn ontslag omdat hij vond dat Scaramucci de aandacht te veel naar zichzelf toetrok.
43 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • mister Right

  Al die anti-Trumpers schijnen niet te beseffen dat Trump juist de man is die heel die corrupte poltieke elite-club met de billen bloot kan leggen. Daarom wordt hij van alle kanten tegen gewerkt, ze willen het volk dom en onderdanig houden. Trump is de revolutie!

 • aaron lammens

  Veel blabla maar weinig van aan ze moeten de schijn hoog houden om de mensen te sussen

 • TasmanianDevil

  Aan allen die zó graag Trump weg willen, hebben niet door dat dan de Vice President zijn plaats inneemt, en die is een maatje erger! Heks Hillary die gesteund wordt door Soros!!, moet je helemaal niet hebben. Laatst genoemde is het brein achter de NGO'S water taxi bedrijf noord Africa naar Europe. Slaap lekker verder!

 • Sonia Haelterman

  maar da is fantastisch!!!!

 • Resist You

  TjaTja als je enkel kan "tweeten"...

Meld een bug