Nicolas Sarkozy
Volledig scherm
Nicolas Sarkozy © AFP

Sarkozy veroordeeld tot een jaar cel wegens illegale financieringspraktijken tijdens verkiezingscampagne

De Franse oud-president Nicolas Sarkozy - die zelf niet aanwezig was in de rechtbank in Parijs - is schuldig bevonden aan illegale financieringspraktijken tijdens zijn verkiezingscampagne in 2012. De 66-jarige politicus hield tijdens het proces vol van niets geweten te hebben. Tegen het voormalige staatshoofd was een jaar cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk, maar de rechtbank heeft een strengere straf uitgesproken: één jaar effectief. Sarkozy mag zijn straf wel thuis onder elektronisch toezicht - met een enkelband dus - uitzitten. Hij moet dus niet naar de gevangenis. Zijn advocaat liet al weten in beroep te zullen gaan.

19 reacties

 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Op papier is hij gestraft maar in feite lacht hij in zijn vuist . Klassejustitie noem ik dat
 • Emma Andersen

  1 jaar geleden
  Met rechters en magistraten die door politieke tegenstanders benoemd werden, was niets anders te verwachten.
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Normale praktijken voor een politieker, niets speciaals.
 • Alex Huyghe

  1 jaar geleden
  Dat meneer zijn straf thuis mag uitzitten vind ik niet rechtvaardig. Hij moest zoals alle anderen opgesloten worden in de gevangenis!
 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  Gevangen in zijn eigen villa, zo kan ik ook een straf uitzitten.
 1. China dreigt met “gepaste tegenmaatregelen” na neerhalen ‘spionageballon’: beelden tonen hoe hij neerstort boven Atlantische Oceaan
  Update
  58

  China dreigt met “gepaste tegenmaat­re­ge­len” na neerhalen ‘spionage­bal­lon’: beelden tonen hoe hij neerstort boven Atlanti­sche Oceaan

  De Amerikaanse luchtmacht heeft de vermeende Chinese spionageballon die de afgelopen dagen boven Amerikaans luchtgebied zweefde zaterdagavond uit de lucht geschoten. Dat meldt het ministerie van Defensie. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarop zijn “ernstige afkeuring” uitgesproken en bezwaar aangetekend. Er is nu een operatie gaande om de brokstukken van de ballon te verzamelen en veilig te stellen. Ondertussen heeft ook Colombia melding gemaakt van een object in het luchtruim dat leek op een ballon.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Na neerhalen van Chinese spionageballon boven de VS: zweeft er ook een boven ons land? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Uw vragen beantwoord
  PREMIUM

  Na neerhalen van Chinese spionage­bal­lon boven de VS: zweeft er ook een boven ons land? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Uw vragen beantwoord

  De hele wereld kijkt met veel belangstelling naar de saga rond de Chinese spionageballon die hoog boven de Verenigde Staten zweefde. Zeker nu volgens het Pentagon nog een tweede exemplaar is gespot boven Latijns-Amerika. Kan zo’n ballon bestuurd worden? Waarom was het zo moeilijk om het gevaarte neer te schieten? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Hier beantwoorden we uw meest gestelde vragen.