Sarah Claerhout na ingetrokken ontslag opnieuw op ramkoers met CD&V-leiding

Twitter @Sarah_Claerhout
In een nieuwe e-mail, die de redactie van De Morgen kon inkijken, haalt het Gentse Kamerlid Sarah Claerhout (CD&V) opnieuw scherp uit naar CD&V-voorzitter Wouter Beke en CD&V-minister Hilde Crevits. Volgens De Morgen lijkt Claerhouts terugkeer naar de CD&V uitgesloten. Eerder op zondag had Claerhout haar ontslag weer ingetrokken.

"Ik hoop dat ik geen nieuwe brief moet schrijven waarin ik nog eens mijn ontslag moet aanbieden", besluit het Gentse Kamerlid volgens de krant haar jongste uitgelekte e-mail. Nochtans zou dat scenario wel eens de uitkomst kunnen zijn van de nieuwste rel tussen Claerhout en de leiding van de partij.

Claerhout pikt het niet dat voorzitter Beke haar voorstelde om ontslag te nemen en Benjamin Dalle als congresvoorzitter in haar plaats naar voren wilde schuiven. Beke zou ook gesuggereerd hebben dat Claerhout "psychologisch onstabiel" geworden was. "Maar waarom zijn vrouwen hysterische wezens als ze het oneens zijn? ", is Claerhouts reactie.

De krant maakt ook gewag van een boze brief van Vlaams minister van Onderwijs Crevits aan Claerhout "waarin verschillende beweringen en verwijten worden gemaakt". Aanleiding daarvoor was het verwijt dat Claerhout had gemaakt, dat "parlementsleden die de bekommernissen van de bevolking naar boven willen brengen, al te vaak op cabinetards botsen, en de ministers die daarop steunen."

Beke zou volgens De Morgen Claerhout morgen hebben uitgenodigd voor een gesprek, maar het is onduidelijk of ze daarop zal ingaan.