Samsung stopt verkoop nieuwe Galaxy Note 7: batterij kan ontploffen

REUTERS
Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung schort de verkoop van zijn nieuwste smartphone, de Galaxy Note 7, wereldwijd op omwille van een batterijprobleem. De al verkochte toestellen worden teruggeroepen, zo heeft Samsung vrijdag bekendgemaakt.

De verkoop van de Galaxy Note 7 werd midden augustus gelanceerd in tien landen wereldwijd. Snel doken er echter verhalen op van toestellen die tijdens het laden in brand vlogen, of ontploften.

Er is een batterijprobleem, gaf Samsung vandaag toe. "We kregen meerdere berichten over de ontploffing van de batterij van de Note 7, die officieel werd gelanceerd op 19 augustus", verklaarde Koh Dong-Jin, de topman van de mobiele divisie van Samsung. "We hebben de bevestiging dat er een batterijprobleem is."  Samsung heeft weet van 35 gevallen wereldwijd, waarbij de batterij oververhit raakte. Betrokkenen maken gewag van ontploffing van de batterij.

Klanten die al een toestel kochten, krijgen een nieuw exemplaar.

In België zou de nieuwe smartphone op 9 september gelanceerd worden, maar die lancering zal vertraging oplopen, zo zei een lokale woordvoerder gisteren al.

De levering van een nieuw model opschorten voor extra controles is een ongewone stap voor een grote fabrikant zoals Samsung. De Zuid-Koreanen zijn een grote concurrent van het Amerikaanse Apple, dat op 7 september vermoedelijk zijn nieuwste iPhone zal voorstellen.

AFP