"Ik ben ervan overtuigd dat we de komende weken en maanden in staat zullen zijn om te vermijden dat mensen op straat moeten slapen, of het nu sneeuwt of niet", zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
"Ik ben ervan overtuigd dat we de komende weken en maanden in staat zullen zijn om te vermijden dat mensen op straat moeten slapen, of het nu sneeuwt of niet", zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © Marc Baert

Sammy Mahdi (CD&V): "Noodopvang in Glons kan morgen openen"

Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) kan de noodopvang van asielzoekers op de militaire basis van Glons in principe vrijdag opstarten. “Het sneeuwt buiten. Er is geen tijd te verliezen”, klonk het donderdag in de Kamer.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. Seriemoordenaar in Duitsland opgepakt die het blijkbaar gemunt had op bejaarden: “Zeker drie gepensioneerden vermoord”

  Seriemoor­de­naar in Duitsland opgepakt die het blijkbaar gemunt had op bejaarden: “Zeker drie gepensio­neer­den vermoord”

  In Duitsland is een man aangehouden die verdacht wordt van meerdere moorden op bejaarden. De seriemoordenaar zou de afgelopen jaren zeker drie gepensioneerden om het leven hebben gebracht, schrijft de Duitse krant ‘Bild’. De speurders zagen recent parallellen tussen drie zaken en kregen argwaan, onder meer omdat de slachtoffers drie oudere vrouwen uit dezelfde regio waren.