Samenscholingsverbod houdt Parijs niet tegen om samen te rouwen

EPA
Sociale media in Frankrijk worden sinds gisterenavond overstelpt met foto's van kaarsen aan het raam. Dat is voor de Parijzenaren de enige manier om samen de slachtoffers van de aanslagen van vrijdag te eren aangezien er als veiligheidsmaatregel een samenscholingsverbod is afgekondigd in het land.

De twee Parijzenaars Nathan en Benjamin leggen aan de Franse editie van Huffington Post uit waarom ze dit initiatief gisteren hebben gestart, 24 uur na de aanslagen waarbij 129 mensen het leven lieten en 352 mensen gewond raakten. "Het is de enige manier waarop we iets concreet kunnen doen, om te tonen dat het Franse volk verenigd is." Nathan legt uit: "We willen duidelijk maken dat we deze kaarsen niet onszelf hebben aangestoken, maar dit is een manier om samen te rouwen. In heel Frankrijk hebben heel wat mensen hun voorbeeld gevolgd en foto's van kaarsen gedeeld via social media."  

Ook aan Place de la République hebben voorbijgangers kaarsen aangestoken, bloemen en gedichten gelegd om de slachtoffers te eren. De agenten laten hen doorgaans enkele seconden met rust om daarna aan te manen niet te blijven staan. Uit veiligheidsredenen is het verboden om te manifesteren in Parijs.

Place de la République. Flammes pour les mémoires. Flammes pour l'espoir #prayforparis
Quelques bougies sur le balcon, en mémoire des défunts. Dark times. #Paris #Attentats #BougiesPourParis #bouleversée