Salmonella in kippenburgers van Chicken Masters

Bedrijf uit Deinze roept product terug

(Archieffoto)
Thinkstock (Archieffoto)
Er is salmonella aangetroffen in kippenburgers van Chicken Masters of Belgium. Het bedrijf uit Deinze vraagt om het vlees niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt.  

Het gaat om het product 'Kipburger 110 g' (per 2 verpakt) met houdbaarheidsdatum tot 14/3/2018 en met lotnummer 180456039. De burgers werden verkocht bij Norenca-Spar. De beslissing tot terugroeping werd genomen in overleg met het voedselagentschap FAVV. 

De mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree. Ze kunnen optreden binnen de 12 tot 48 uur na consumptie van het besmette voedsel. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen meer risico op besmetting. 

Wie van deze kippenburgers gegeten heeft en de genoemde symptomen vertoont, kan best zijn huisarts raadplegen en hem/haar zeggen dat men dit product gegeten heeft.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Georges Vande Velde

    Als je ongemakkelijk bent na eten van hun vergif moet u zich wenden tot de huisarts ! Simpel opgelost !!!

  • jos beverke

    Wat een vuiligheid dat de mensen tegenwoordig binnen spelen! Dit wordt altijd pas ontdekt als er een hele hoop ziek geworden zijn.Juridische actie tegen die producenten zou niet misplaatst zijn!

  • Peggy Geerts

    Goed dat ze het melden , maar waarom pas op de vervaldatum ? Die burgers zijn al lang geconsumeerd ... mensen zullen gedacht hebben dat ze griep hadden . En het houd maar niet op he , grote kuis doen bij het FAVV is de enige oplossing om tot een nieuwe werkende structuur te komen .