Salah Abdeslam "kwaad dat hij de klok rond gefilmd wordt en wil versoepeld gevangenisregime"

AP
Salah Abdeslam weigerde vandaag te spreken met de Franse onderzoeksrechters, maar wat de terrorist blijkbaar wel heel duidelijk heeft laten weten, is dat hij "niet blij is met zijn gevangenisregime". "Hij is kwaad dat hij de klok rond gefilmd wordt door een camera in zijn cel", zo laat hij verstaan via zijn Franse advocaat Frank Berton.

Salah Abdeslam vindt zijn gevangenisregime te strikt en wil dat versoepeld zien. Vooral over de 24/24 uur camerabewaking in zijn cel is hij niet te spreken.

Zijn advocaat Frank Berton geeft hem gelijk. "Dat regime is illegaal", verklaarde Berton voor de vele journalisten die rond hem zwermden naar aanleiding van het eerste verhoor van Abdeslam in Frankrijk over zijn aandeel bij de aanslagen in Parijs. "Hij verdraagt die permanente bewaking niet. Dat is psychologisch moeilijk voor hem", klonk het.

Berton wil een brief sturen naar de Franse minister van Justitie om een einde te maken aan het strikte regime van Abdeslam. "Misschien zou hij dan wel praten", klonk het ietwat dreigend.

REUTERS
REUTERS
AP