Saaie stilte voor de storm: duo's krijgen tophulp voor grote opening pop-ups

medialaan
De deelnemers van 'Mijn Pop-uprestaurant' openen dit weekend hun deuren. Om hun werkpunten bij te schaven, krijgen ze tips van experts, zoals kunstenaar Koen Van Mechelen, chef Johan Segers of Jean-Philippe Susilovic, voormalig maître van Gordon Ramsey. De op papier leuke insteek levert spijtig genoeg geen beklijvende aflevering op. Hopelijk is het de stilte voor de storm.

Meat & Griet

Yannick en Leena, die als eerste een ster kregen in Kortrijk, draaien een dag mee in visrestaurant Kelderman om hun 'surf en turf'-gerechten naar een hoger niveau te tillen.

medialaan

Yannick krijgt er een zaalopleiding van maître Peter Van den Driesschen, Leena staat in de keuken naast chef Peter Aesaert, die ons land pas nog vertegenwoordigde op Bocuse d'Or. Ze beseffen dat dit een unieke kans is, en grijpen ze met beide handen. Leena oogst veel lof, terwijl Yannick een enkele kleine maar niet onbelangrijke steek laat vallen. 

Filly's

Tweesterrenchef Thierry Theys van restaurant Nuance leert Fanny en Veronique welke producten zoal gevuld kunnen worden. "Jullie zijn heel twee gedreven dames", zegt jurylid Gert Verhulst. "Echte Duracellkonijntjes die alles wat ze op hun weg tegenkomen, willen vullen."

medialaan

Gert raadt hen aan alles eruit te halen wat erin zit. "Dan worden jullie misschien nog de beste vuldames van het land." Bij Thierry doen ze alvast "bangelijke" ideeën op. 

Table'O

Daniela en Mitchell trekken naar kunstenaar Koen Van Mechelen, die vroeger kok was en nu werkt rond 'de wereld van de kip'. Aangezien het duo kunst op de borden wil toveren, zijn ze bij hem aan het juiste adres.

medialaan

Koen toont hen aan de hand van een schilderij hoe ze hun borden zouden kunnen dresseren. "Je treedt binnen in dat werk vanaf een soort middelpunt. Van daaruit ontploft het en gaat het naar verschillende hoeken." Hij wil vooral hun durf naar creativiteit aanwakkeren.

Het Vijfde Element

Bo en Emily krijgen een opleiding van groentechef Seppe Nobels van Graanmarkt 13. In de Brusselse markthal Foodmet kiezen ze samen de juiste groenten uit, die nadien heel puur worden klaargemaakt.

medialaan

De kandidaten gaan het immers veel te ver zoeken en dingen maken waar niemand op zit te wachten, weet Seppe. "Wat dat voor mij het allerbelangrijkste is, is dat je je product puur natuur laat. Als je van alles belletjes, puree en schuimpjes gaat maken zodat dat onherkenbaar wordt, dan krijg je een kakofonie op je bord die eigenlijk op niets meer trekt." Seppe neemt de Kempenaars mee naar de groenteboer en dat werkt bijzonder inspirerend. "Ik krijg direct goesting om te tuinieren", kirt Emily.

Tjop's

Bij barbecuejongens Karel en Birger, het eerste Antwerpse duo dat een ster in de wacht sleepte, wordt vooral de zaalervaring van Karel bijgeschaafd. Hij wordt met zijn neus op de feiten gedrukt door Jean-Philippe Susilovic, die ook maître was van Gordon Ramsey en te zien was in tv-programma 'Hell's Kitchen'.

medialaan

Als een drilsergeant laat Susilovic hen fouten ontdekken op gebrekkig gedekte tafels met ontbrekende borden en kapotte glazen. "Het belangrijkste is beseffen waar de fout zit", luidt het. En hij doet meteen ook voor hoe je een fles wijn ontkurkt en hoe je meerdere borden tegelijk in de lucht houdt zonder ongelukken. 

Madam P

Hun buren Laure & Charlotte benen een varken uit met sterrenchef en expert in varkensvlees Johan Segers. Johan bereidt samen met de dames een eenvoudige brochette, die perfect past in hun concept rond varkensvlees.

medialaan

Hun vakmanschap maakt meteen indruk, en ook de dames zijn heel tevreden. "Kom hier Johan dat ik u tegen mijne gilet trek", lacht Laure in de nabeschouwing.