Saadi doorbreekt droge periode en smeert Charleroi tweede nederlaag aan

Drie matchen stond hij droog. Zoiets kruipt dan meestal in het hoofd van een spits, maar Saadi legde de twijfelaars vandaag het zwijgen op. De topschutter van KV Kortrijk scoorde op het uur een fantastische goal tegen Charleroi en lag zo aan de basis van de zege. Tien minuten voor tijd besliste Ouali de partij, de aansluitingstreffer van Pollet kwam te laat (2-1). KVK houdt zo zijn ongeslagen thuisreputatie in stand.

De eerste 45 minuten in het Guldensporenstadion stelden teleur. Charleroi, waar Mazzu het vertrouwen behield in dezelfde elf die op de vorige speeldag STVV op 2-2 hielden, kon geen enkele kans bij elkaar spelen. Het kwaliteit lag te laag bij de nummer twee uit het klassement. Dan was het bij KV Kortrijk ietsje beter. De West-Vlamingen waren een aantal keer gevaarlijk. Saadi staat al drie speeldagen droog en ook vandaag stond zijn vizier niet op scherp.

Mazzu greep in tijdens de rust en bracht Pollet in de ploeg voor een onzichtbare Bedia. Veel soelaas bracht die wissel niet. De fans kregen een kopie van de eerste helft geserveerd, met wat halve kansjes voor de Kerels. Op het uur was het dan toch raak. Saadi dook op een uitstekende verre bal van Mercier in de rug van de defensie en lepelde het leer enig mooi over Penneteau in doel. Charleroi kwam niet meer tot een slotoffensief. Ouali nam in het slot alle twijfels weg met de 2-0. De aansluitingstreffer van Pollet kwam te laat. Voor de Carolo's is het nog maar de tweede nederlaag van het seizoen.

Lees het verslag van onze man in het Guldensporenstadion op HLN SPORT PLUS. Proef nu vier weken lang voor slechts twee euro.

BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA