Russische ex-tennisster doet boekje open: "Kettingroker Ferrer, feester Wawrinka en homoseksualiteit"

Onder meer David Ferrer (L) en Stanislas Wawrinka (R) worden geviseerd in het interview van Ekaterina Bychkova.
PN Onder meer David Ferrer (L) en Stanislas Wawrinka (R) worden geviseerd in het interview van Ekaterina Bychkova.
Ekatarina Byckhova heeft in een interview met Eurosport het nodige stof doen opwaaien. De Russische ex-tennisster (tien jaar geleden de nummer 66 van de wereld) deed een boekje open over het circuit waarbij onder meer Stanislas Wawrinka en David Ferrer geviseerd worden. Vooral de passage over homoseksualiteit gaat bijzonder ver: "Ik durf te zeggen dat zeker 10% van de tennisvrouwen lesbisch is."

De tenniswereld davert even op zijn grondvesten na de onthullingen van Ekaterina Bychkova in een interview met Eurosport. Bij de mannen wordt de vuile was van David Ferrer (ATP 25) en Stanislas Wawrinka (ATP 3) buitengehangen en worden ook Belgische tennissers genoemd. "Ferrer is een echte kettingroker. Hij rookt minstens een pakje sigaretten per dag. Ook enkele Belgen roken en drinken regelmatig. Wat betreft Wawrinka weet ik dat hij altijd aan het feesten is. Er zijn verschillende verhalen die circuleren over zijn avonturen tijdens het ATP-toernooi van Sint-Petersburg vorig jaar. Nochtans was hij toen samen met zijn vriendin Donna Vekic."

De 31-jarige Russin, die op een grandslamtoernooi nooit voorbij de tweede ronde geraakte, doet vooral met haar uitspraken over homoseksualiteit stof opwaaien. "Er zijn veel tennisvrouwen die van andere vrouwen houden. Rennae Stubbs, Lisa Raymond, Eleni Daniilidou, Francesca Schiavone, Brintney Larson, Casey Dellacqua of Carla Suarez Navarro. Ik durf te zeggen dat 10% lesbisch is. Ik heb het opgemerkt in de kleedkamers en het stoort me enorm omdat ze blijven staren naar jou. Het kan me niet schelen wie met wie slaapt, maar laat mij gerust. Raak me niet aan, kijk niet naar mij en bemoei je niet met mijn zaken", aldus de voormalige nummer 66 van de wereld.

Ekaterina Bychkova
EPA Ekaterina Bychkova