Een doorvoerstation voor Russisch gas van Naftogaz in Oekraïne.
Volledig scherm
Een doorvoerstation voor Russisch gas van Naftogaz in Oekraïne. © Photo News

Russisch staatsgasbedrijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen

Na de lekken in de Nord Stream-aardgaspijpleidingen dreigt het Russische staasgasbedrijf Gazprom nu ook de Russische gastoevoer via Oekraïne stil te leggen. Dat heeft te maken met een conflict tussen Gazprom en het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz over het al dan niet nakomen van gascontracten. Gazprom laat woensdag weten met klem alle claims van Naftogaz te verwerpen. De impact is niet duidelijk, maar het doet vermoeden dat Rusland ook de gastoevoer die via Oekraïne naar Europa stroomt wil stilleggen.

101 reacties

 • Ronald Beintema

  4 maanden geleden
  Rusland pakt Europa idem aan met economische sancties...en deze zijn wel wat erger voor ons...
 • Veronica Voorhelst

  4 maanden geleden
  Dat had allang moeten gebeurd zijn. Wie die pijpleiding ook heeft opgeblazen, die heeft een goede daad gedaan voor het Westen.
 • Christine Laevers

  4 maanden geleden
  Haverbeke Vincent : Biden heeft op 22 februari nooit het woord 'vernietigen' in de mond genomen. 'there will be no northstream 2' en 'we'll put an end to it.' wil niet zeggen 'vernietigen'. Het ging hier over een project. Northstream 2 is trouwens nooit in gebruik genomen. Maar ja, Fox news geeft ook heel graag aan alles een draai. Natuurlijk is de Russische propaganda op die reactie van Tucker op Fox News gesprongen. Zonder dat zouden ze de VS ook beschuldigd hebben.
 • johanneke li

  4 maanden geleden
  Het wordt echt tijd dat de navo zich in de strijd gooit en rusland de oorlog verklaart! Ik ben dat crimineel gedoe van rusland beu! En maak er gebruik van om russische olievelden te bezetten en voorgoed bij europa in te lijven! En rusland op te delen zodat de ethnische minderheden onzfhankelijk worden van het eigenlijke rusland en rusland verplichten al haar nucleaire wapens te ontmantelen! Het is duidelijk dat rusland altijd maar op oorlog aansturen en verdeeldheid willen zaaien in de wereld!
 • Haverbeke Vincent

  4 maanden geleden
  De Europese Unie belooft de “krachtigst mogelijke reactie” op de “sabotage” van pijpleidingen Nord Stream 1 en 2. Dan mag Vanderleyen alvast Biden terechtwijzen, na zijn speech van Februari, waar hij beloofde Nordstream te vernietigen.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 1. Daarom protesteerden zij vandaag voor de zorg: “Ja, we nemen onze kinderen mee. Anders gebeurt er niets”
  PREMIUM

  Daarom protesteer­den zij vandaag voor de zorg: “Ja, we nemen onze kinderen mee. Anders gebeurt er niets”

  Wel 20.000 werknemers uit de zorgsector hebben vandaag actie gevoerd in Brussel. Voor het personeel van de kinderopvang, thuiszorg, jeugdhulp, ziekenhuizen en woonzorgcentra is de werkdruk te hoog en de lonen te laag. “Soms moet ik tegen bewoners zeggen dat ze deze week geen bad krijgen”, vertelt zorgverlener Robin (42). Onder de betogers ook papa Joachim (34) met z'n zoontje van 2 jaar. “We zijn hier niet voor ons plezier, maar iémand moet het aankaarten.”