Een doorvoerstation voor Russisch gas van Naftogaz in Oekraïne.
Volledig scherm
Een doorvoerstation voor Russisch gas van Naftogaz in Oekraïne. © Photo News

Russisch staatsgasbedrijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen

Na de lekken in de Nord Stream-aardgaspijpleidingen dreigt het Russische staasgasbedrijf Gazprom nu ook de Russische gastoevoer via Oekraïne stil te leggen. Dat heeft te maken met een conflict tussen Gazprom en het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz over het al dan niet nakomen van gascontracten. Gazprom laat woensdag weten met klem alle claims van Naftogaz te verwerpen. De impact is niet duidelijk, maar het doet vermoeden dat Rusland ook de gastoevoer die via Oekraïne naar Europa stroomt wil stilleggen.

101 reacties

 • Ronald Beintema

  2 maanden geleden
  Rusland pakt Europa idem aan met economische sancties...en deze zijn wel wat erger voor ons...
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Dat had allang moeten gebeurd zijn. Wie die pijpleiding ook heeft opgeblazen, die heeft een goede daad gedaan voor het Westen.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Haverbeke Vincent : Biden heeft op 22 februari nooit het woord 'vernietigen' in de mond genomen. 'there will be no northstream 2' en 'we'll put an end to it.' wil niet zeggen 'vernietigen'. Het ging hier over een project. Northstream 2 is trouwens nooit in gebruik genomen. Maar ja, Fox news geeft ook heel graag aan alles een draai. Natuurlijk is de Russische propaganda op die reactie van Tucker op Fox News gesprongen. Zonder dat zouden ze de VS ook beschuldigd hebben.
 • johanneke li

  2 maanden geleden
  Het wordt echt tijd dat de navo zich in de strijd gooit en rusland de oorlog verklaart! Ik ben dat crimineel gedoe van rusland beu! En maak er gebruik van om russische olievelden te bezetten en voorgoed bij europa in te lijven! En rusland op te delen zodat de ethnische minderheden onzfhankelijk worden van het eigenlijke rusland en rusland verplichten al haar nucleaire wapens te ontmantelen! Het is duidelijk dat rusland altijd maar op oorlog aansturen en verdeeldheid willen zaaien in de wereld!
 • Haverbeke Vincent

  2 maanden geleden
  De Europese Unie belooft de “krachtigst mogelijke reactie” op de “sabotage” van pijpleidingen Nord Stream 1 en 2. Dan mag Vanderleyen alvast Biden terechtwijzen, na zijn speech van Februari, waar hij beloofde Nordstream te vernietigen.
 1. Zuhal Demir geeft alsnog subsidie van 1,4 miljoen euro aan KU Leuven, wel extra voorwaarde
  9

  Na verkrach­tings­zaak KU Leuven geeft Zuhal Demir alsnog subsidie van 1,4 miljoen euro, wel extra voorwaarde

  De KU Leuven krijgt dan toch via Toerisme Vlaanderen de geplande 1,4 miljoen euro relancesteun, een subsidie die Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir 'on hold' had gezet naar aanleiding van een verkrachtingszaak aan de Leuvense universiteit. Op vraag van de N-VA-minister komt er wel een extra voorwaarde. Binnen het geplande project moet er "permanente aandacht voorzien zijn voor de problematiek van grensoverschrijdend gedrag en dit in samenspraak met slachtofferorganisaties", meldt het kabinet.