De Russische president Vladimir Poetin, hier in 2017 met Aleksej Miller, baas van Gazprom.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin, hier in 2017 met Aleksej Miller, baas van Gazprom. © AP

Russisch staatsbedrijf Gazprom boekt grootste winst uit zijn geschiedenis

Het Russische gasbedrijf Gazprom heeft tijdens de eerste zes maanden van het jaar een recordwinst van 2.500 miljard roebel geboekt, omgerekend zo'n 41,6 miljard euro. Het bedrijf maakte bekend dat het om de grootste winst gaat in zijn geschiedenis.

76 reacties

 • Thomas Delaet

  4 weken geleden
  Europa heeft Rusland duidelijk pijn gedaan!!
 • Pat Hendrikx

  1 maand geleden
  Enkel kortzichtige mensen gunnen Rusland nog verkoop aan Europa, je mooi handelt niet met een land dat met geweld de USSR terug wil oprichten. Willens of nillens en wat dat wil zeggen zien we aan de duizenden doden in Oekraine,...
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  Het ligt toch voor de hand dat Europa met een gasprobleem zit, hoe zou je anders die hoge kostprijs kunnen verklaren? En dat tekort zit nu voor ons in Rusland. We gaan uiteindelijk met de Russen moeten gaan praten om de gaskranen weer open te krijgen. Dit zou wel nu kunnen gebeuren maar politiek gezien zit strategie wat in de weg en ook een beetje ego houding van Europa zelf.
 • Jo Nijs

  1 maand geleden
  Europa is nooit een unie geweest en zeker niet op energievlak en dat wist Poeten maar al te best. Een prijsplafond krijgen ze er niet door, waarom ? Omdat de Duitsers dwarsliggen. Zij willen nog wél betalen aan de huidige prijzen, voor hun zijn de prijzen nog niet hoog genoeg, maar de Italianen puffen. De Noren profiteren mee. De Franse zal het een worst wezen, want die stoken nucleair. Portugal en Spanje hebben elektriciteit genoeg, maar geen kabels om die tot hier te krijgen. Een echte unie...
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Momenteel boekt Rusland inderdaad miljarden winsten : de prijzen zijn hoog dus zelfs een kleine verkoop brengt goed op. MAAR dat gaat niet blijven duren. Rusland heeft alleen gas en petroleum als rijkdom. Als de prijzen normaliseren, valt Rusland in een put. Dat is een kwestie van maanden. De auto-industrie is al ineengestort. Er zijn geen onderdelen meer wegens de sancties. Burgervliegtuigen worden ontmanteld voor onderhoud van militaire vliegtuigen ... geduld is een schone zaak.
 1. Federale begroting: Groen en PS vegen besparing ouderschapsverlof en tijdskrediet van onderhandelingstafel
  29

  Federale begroting: Groen en PS vegen besparing ouder­schaps­ver­lof en tijdskre­diet van onderhande­lings­ta­fel

  De federale regering is dit weekend begonnen met een zoektocht naar geld. Veel geld. Niet alleen nemen de energiecris en de torenhoge inflatie een flinke hap uit het budget, premier Alexander De Croo (Open Vld) hoopt uitgaven te kunnen terugdringen. Een voorstel om de volgende twee jaren 150 miljoen euro te besparen door te snijden in het tijdskrediet, het ouderschapsverlof en de loopbaanonderbrekingen voor ambtenaren is dit weekend al van tafel geveegd. Dat schrijft ‘Het Nieuwsblad’.