Onder meer aan de grens met Georgië proberen tal van Russen het land te ontvluchten.
Volledig scherm
Onder meer aan de grens met Georgië proberen tal van Russen het land te ontvluchten. © REUTERS

Rusland probeert uittocht te stoppen: geen internationaal paspoort meer voor wie is opgeroepen om te vechten

Rusland gaat geen internationale paspoorten meer afleveren aan zij die in het kader van de mobilisatie werden opgeroepen om mee te vechten in Oekraïne. Dat meldt het informatieportaal van de overheid woensdag, op het moment dat tienduizenden mensen al weggevlucht zijn uit Rusland. Daarmee lijken de grenzen te sluiten voor wie is opgeroepen door het leger.

31 reacties

 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  De leugens van Poetin worden zelfs door de Russen niet meer geslikt.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Poetin opent zelf nog bijkomende fronten buiten die in Oekraïne. Hij heeft het SOCIAAL PACT verbroken met de burgers : bekommer u om uw leventje, ik regel de zaken en bemoei je er politiek niet mee (jaren geleden al). Dat pact is verbroken een dikke week geleden met de mobilisatie. Voorlopig denk ik niet dat de wegvluchtende Russen enige impact zullen hebben op het hele gebeuren. Daar zijn ze met veel te weinig voor.
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Lol, goed idee hoor, dit zal nog meer paniek zaaien en het effect nog vergroten.
 • Suzy Lutsch

  2 maanden geleden
  Ik begrijp niet dat de EU de grenzen wil sluiten voor Russen die hun land en oorlog willen ontvluchten, terwijl die zelfde grenzen wagenwijd open blijven voor vluchtelingen en gelukszoekers uit andere continenten.
 • Kristine Delacourt

  2 maanden geleden
  Binnenkort hebben de Russen een groter probleem binnen hun grenzen dan in Oekraïne!
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.