Rusland: "Nederland houdt info over crash MH17 achter"

AP
Nederland houdt feiten uit het onderzoek naar het neerstorten van vlucht MH17 voor Rusland geheim. De Nederlandse onderzoekers gaven geen antwoord op Russische vragen over het veronderstelde puin van een Buk-raket dat zou zijn aangetroffen en dat als bewijsvoering werd opgevoerd. Deze beschuldiging deed de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, aldus het persbureau Tass vandaag.

"Wij willen een eerlijk onderzoek, maar essentiële feiten worden voor ons geheimgehouden", stelde de Russische minister.

Rusland verdenkt er het Westen van (via de Oekraïense separatisten) Rusland de volle verantwoordelijkheid te willen laten dragen voor de ramp. Daags na die ramp blokletterden vele kranten trouwens beschuldigingen in de trant van 'Poetins raket'.

"Nederlandse onderzoekers hebben met ons overlegd nadat ze deze maand hadden aangekondigd fragmenten van een (Buk-)raket te hebben gevonden. Ze bleken de vondst zeven maanden geleden te hebben gedaan en weigerden ze te laten zien",zei Lavrov.