Rusland: "Meer dan 300 IS-strijders gedood in 48 uur tijd"

Beeld van een Russische luchtaanval op een IS-doelwit in Syrië vorige maand.
reuters Beeld van een Russische luchtaanval op een IS-doelwit in Syrië vorige maand.
Bij Russische luchtaanvallen in Oost-Syrië zijn de voorbije 48 uur meer dan 300 jihadisten van Islamitische Staat (IS) gedood en nog eens 170 verwond. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie vandaag meegedeeld. Onder de doden zijn, aldus woordvoerder Igor Konasjenkov, een veldcommandant uit Kazachstan en een veertigtal jihadisten uit zuidelijk Rusland.

Het Kremlin had zich onlangs bezorgd getoond over geradicaliseerde burgers uit landen van de voormalige Sovjet-Unie die zich in Syrië of Irak bij extremistische islamistengroepen hebben aangesloten. President Vladimir Poetin schatte dat aantal onlangs op "tot 10.000".

De luchtaanvallen vonden plaats aan de rechteroever van de rivier de Eufraat in de provincie Deir ez-Zor. Delen van die provincie zijn nog in IS-handen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Housen Mrabet

  rusland is zo slecht nog niet mijn moeder is in belgie geboren en heeft een rusich moeder wat de russen hebben gedaan is zeer moedig bedankt goe gedaan

 • vandekempen bart

  bravo. binnen enkele 10tallen jaren gaan we die russen hier ook nog te hulp moeten roepen.

 • Giovanni Van Dyk

  Danl U Poetin en Rusland....gelukkig is er één land dat écht wat doet om deze pest van de aarde te vegen.

 • Karel Van Geel

  Proficiat Rusland, dit is al een goed begin maar we kunnen pas juichen als ze allen met gans hun gevolg van de aardbodem verdwenen zijn.

 • bert paulussen

  Proficiat, Rusland!