President Poetin zou de oefening gevolgd hebben vanuit een controlecentrum.
Volledig scherm
President Poetin zou de oefening gevolgd hebben vanuit een controlecentrum. © ANP / EPA

Rusland houdt nucleaire oefeningen onder toeziend oog van Poetin

De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag vanuit een controlecentrum de training gevolgd van Russische strijdkrachten die een zogenaamde nucleaire aanval uitvoerden. Er werden onder meer kruis- en ballistische raketten, waaronder die voor de lange afstand, afgeschoten. Ook onderzeeërs en strategische bommenwerpers deden aan de oefeningen mee, meldt het Kremlin volgens staatsmedia.

8 reacties

 • Christine Laevers

  5 maanden geleden
  De NAVO heeft ook haar nucleaire oefeningen gehouden die al lang een datum hadden. Poetin doet dit ook maar deze keer met beelden. Hoe dreigend ook dit allemaal mag overkomen, dit is een zeer goed teken. Er is een evenwichtige nucleaire ontmoedigingsdialoog tussen het westen en Rusland. Ook aan de telefoon trouwens. Pas als deze manoeuvrers niet aangekondigd worden en de telefoon niet meer gaat, wordt het verontrustend. Voorlopig is alles oké.
 • katty Philips

  5 maanden geleden
  Het is tijd dat de navo zijn leger vernietigd, nu ze zo verzwakt zijn de aanval nu is nog altijd de beste verdediging.
 • Fernand Beaumonde

  5 maanden geleden
  Oekranie direct aanvaarden als NATO Lidstaat en er meteen enkele honderdduizenden militairen heen sturen met het nodige materiaal om de Russen uit de Donbas en de Krim te pleuren. Wat gaat Poetin doen? Kernbommen inzetten die het einde van Rusland betekenen? Nee, zijn kak ophouden en aftreden.
 • Alex Jonckers

  5 maanden geleden
  Er is een gezegde ,het enige wat kwaad nodig heeft om te overwinnen,is dat goeie mensen niks doen
 • Patrick Van Goubergen

  5 maanden geleden
  Tijd om troepen te sturen
 1. 7 vragen over de ‘vuile bom’ die Oekraïne welles nietes produceert
  PREMIUM

  7 vragen over de ‘vuile bom’ die Oekraïne welles nietes produceert

  Oekraïne heeft het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) zelf gevraagd om te onderzoeken of het land werkt aan een zogenoemde ‘vuile bom’, zoals de Russische defensieminister Sergej Sjojgoe beweert. Wat is het verschil tussen een ‘vuile bom’ en een ‘kernbom’? Hoeveel schade kan zo’n ‘vuile bom’ aanrichten en wanneer werd zo’n bom voor het laatst gebruikt in een gewapend conflict? Oud-kolonel Roger Housen legt uit.
 2. Hoe zijn duizenden Oekraïense kinderen in Russische kampen beland? Moskou zal volgende maand “werkelijke situatie” uit de doeken doen

  Hoe zijn duizenden Oekraïense kinderen in Russische kampen beland? Moskou zal volgende maand “werkelijke situatie” uit de doeken doen

  De Russische president Vladimir Poetin en Maria Lvova-Belova, de kinderrechtencommissaris van Rusland, staan sinds vorige week op de radar van het Internationaal Strafhof (ICC). Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden door duizenden Oekraïense kinderen – Oekraïne beweert meer dan 16.000 – te ontvoeren, maar Moskou ontkent de aantijgingen. Daarom zal Rusland begin volgende maand de “werkelijke situatie” uit de doeken doen tijdens een informele bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad. Wat is er aan de hand? Heeft Rusland daadwerkelijk duizenden kinderen gedeporteerd? En hoe hebben ze dat gedaan? Een overzicht van wat er precies gaande is.