Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov bij een scherm met president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov bij een scherm met president Vladimir Poetin. © AFP

Rusland benadrukt geen olie of gas te exporteren naar landen die prijsplafond steunen

Rusland benadrukt geen olie en gas te zullen exporteren naar landen die een prijsplafond op Russische aardolie steunen. Dat zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov. Wel zal Moskou pas een definitief besluit nemen over de exacte gevolgen van dat prijsplafond nadat alle details zijn geanalyseerd, aldus Peskov.

25 reacties

 • Emiel Vandeplas

  2 dagen geleden
  Waarom doen ze dit ook niet met gas aan deftige betaalbare prijzen ? Ligt Duitsland dwars ?
 • john Roderigas

  1 week geleden
  om te lachen, niemand wil zijn gas nog.
 • Willy Bogaert

  1 week geleden
  Rusland heeft helemaal niets te eisen. Wapens neerleggen ,wegwezen , herstelbetalingen doen en de verantwoordelijken straffen . Ze hebben er niets te zoeken in een vrij land
 • jan boden

  1 week geleden
  Dat ze hun vuiligheid houden, ik lijd liever wat kou.
 • Franco Dacosta

  1 week geleden
  Velen vinden in de kou zitten niet erg, en dat is ook niet erg, vroeger hadden we maar één kolenkachel voor het hele huis. Maar... we vergeten dat onze industrie ten gronde wordt gebracht en dat Europa een de-industrialisatie ondergaat, de laatste industrieën gaan het land uit en dat is veel erger dan even met koude voeten zitten, dat is op de blaren zitten. Nadien is Europa een continent zonder werk, een soort Bokrijk in het groot.
 1. Waarom het Europees prijsplafond voor gas er eindelijk komt, maar je factuur er niet lager door zal zijn
  PREMIUM

  Waarom het Europees prijspla­fond voor gas er eindelijk komt, maar je factuur er niet lager door zal zijn

  De Europese Commissie heeft een voorstel klaar voor een maximumprijs voor gas. Maar van de triomfantelijke sfeer die in september in Belgische kringen heerste, valt nog weinig te merken. Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) zei in augustus dat zo’n plafond elk gezin tot 770 euro per jaar kan besparen. Daar komt nu weinig van in huis, want de prijsgrens ligt te hoog om te gebruiken. “Het is een compromis à la Belge op Europees niveau, louter voor de vorm”, zegt energieonderzoeker Joannes Laveyne (UGent).