Het Russische ministerie van Defensie verspreidde onder meer deze foto.
Volledig scherm
Het Russische ministerie van Defensie verspreidde onder meer deze foto. © ANP / EPA

Rusland begint met grootscheepse militaire oefeningen waaraan China deelneemt

Rusland heeft donderdag grootschalige militaire manoeuvres gelanceerd waaraan verscheidene bondgenoten deelnemen, waaronder China, een teken van meer toenadering tussen Moskou en Peking te midden van de spanningen met de Verenigde Staten. Ook Wit-Rusland, Mongolië en Tadzjikistan nemen deel aan de acties.

9 reacties

 • Christine Laevers

  3 maanden geleden
  Doen ze die manoeuvers niet elk jaar ? China is economisch te afhankelijk van de VS en Europa om een sterke alliantie met Rusland te kunnen opbouwen. China houdt er doorgaans geen bondgenoten op na. Het is hun ding niet. Heel goedkope petroleum van Rusland kopen ja. Rusland staat eigenlijk alleen en gaat economisch de dieperik in.
 • Sharon Debeul

  3 maanden geleden
  In plaats van elkaar de duvel aan te doen zou heel de wereld beter samenwerken. Ik wil niet dat het westen dominant is, iedereen op gelijke hoogte.
 • hans voet

  3 maanden geleden
  De toenadering tussen China en Rusland zou volgens de USA een bedreiging zijn voor de wereld. Hun wereld? En de oefeningen van de USA met S-Korea? En met Europa? En met Japan? De een mag Alles. De anderen mogen niets. Kan het nog hypocrieter?
 • Ian Vandenbossche

  3 maanden geleden
  Misschien moeten alle Europese en 'westerse' landen eens duidelijk maken dat wij de grote afzetmarkt zijn van Chinese producten. De economie in China zou onderuit gaan wanneer wij alle mogelijke producten weigeren. Zouden zij dat beseffen?
 • Patrick Saeys

  3 maanden geleden
  Ik vrees dat met al die ego leiders de derde WO niet veraf is