Ruim 40 mensen gedood bij aanvallen op dorpen in Nigeria

Bij nieuw geweld in Nigeria zijn 45 landbouwers gedood en veel anderen gewond geraakt, zo heeft een woordvoerder van de Nigeriaanse president woensdag meegedeeld.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Spaanse regering zal het voortaan met twee vrouwelijke ministers minder moeten doen

  Spaanse regering zal het voortaan met twee vrouwelij­ke ministers minder moeten doen

  Twee invloedrijke vrouwelijke ministers hebben de linkse regering in Spanje verlaten. Ze willen zich kandidaat stellen bij de regionale en gemeenteraadsverkiezingen van 28 mei. Het gaat om de minister van Volksgezondheid Carolina Darias, die wordt vervangen door José Manuel Miñones. Ook de minister van Industrie, Handel en Toerisme María Reyes Maroto stapt op en wordt vervangen door Héctor Gómez. De nieuwe regeringsleden zullen dinsdag de eed afleggen.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.