Vluchtelingen worden geëvacueerd in Kaboel.
Volledig scherm
Vluchtelingen worden geëvacueerd in Kaboel. © via REUTERS

Ruim 25.000 mensen geëvacueerd uit Kaboel volgens VS

De Amerikaanse strijdkrachten en hun coalitiepartners in Afghanistan hebben sinds het begin van de Amerikaanse evacuatiemissie een week geleden meer dan 25.000 mensen uit Kaboel  gevlogen volgens Amerikaanse regeringskringen.

1 reactie

 • Joseph swaenen

  1 jaar geleden
  Heel raar dat net nu de taliban in volle getallen aanwezig zijn het plotseling veel vlotter gaat. Tien keer alle personen controleren en bij enige twijfel terug sturen want er zullen er nu wel infiltreren, daar moet niet aan getwijfeld worden.
 1. Rusland kan Iraanse drones niet meer inzetten omdat die “niet tegen vrieskou kunnen”, beweert Oekraïne

  Rusland kan Iraanse drones niet meer inzetten omdat die “niet tegen vrieskou kunnen”, beweert Oekraïne

  Rusland zou sinds midden november geen drones van Iraanse makelij meer hebben ingezet in de oorlog met Oekraïne. De reden daarvoor is dat de drones niet bestemd zouden zijn tegen de vrieskou in het Russische buurland. Dat heeft een woordvoerder van de Oekraïense Krijgsmacht gezegd tijdens een televisie-uitzending. “De drones zijn gemaakt van plastic en ander materiaal dat erg gevoelig is voor zulke weersomstandigheden”, aldus Yevheniy Sylkin.
 2. Staatssecretaris Mahdi reageert bij VTM NIEUWS op situatie in Afghanistan: “Laat dit een les zijn voor Europa”

  Staatsse­cre­ta­ris Mahdi reageert bij VTM NIEUWS op situatie in Afghanis­tan: “Laat dit een les zijn voor Europa”

  Ons land evacueerde vandaag 175 mensen uit Kaboel, onder wie 136 Belgen. In de begindagen verliepen de evacuaties bijzonder moeilijk, maar nu is er beterschap. “Ik ben blij dat de signalen vandaag positiever zijn”, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) bij VTM NIEUWS. Toch vindt hij vooral dat Europa uit deze situatie lessen moet trekken.