Intussen is in Pepinster ook begonnen aan de sloop van de onbewoonbaar verklaarde woningen.
Volledig scherm
Intussen is in Pepinster ook begonnen aan de sloop van de onbewoonbaar verklaarde woningen. © BELGA

Ruim 2.000 slachtoffers waterramp juli hebben nieuwe woning

2.198 getroffenen van de overstromingen van midden juli hebben intussen duurzame nieuwe huisvesting gevonden, zo meldt La Meuse vandaag. De komende weken zouden nog eens 2.000 anderen onderdak moeten vinden.

 1. Drie maanden na de waterramp is Trooz een spookdorp, maar hoopvol: “Weggaan wilden we absoluut niet”
  PREMIUM

  Drie maanden na de waterramp is Trooz een spookdorp, maar hoopvol: “Weggaan wilden we absoluut niet”

  Alleen een vrachtwagen gevuld met puin die op en af rijdt. Verder zijn de straten leeg, de winkels toe en de huizen naast leeggehaald ook verlaten. Het dorp Trooz lijkt drie maanden na de overstromingen aan de Vesder wel een spookdorp. Toch zijn er lichtpuntjes aan de horizon: de plaatselijke voetbalclub die opnieuw supporters mag ontvangen, en het café naast de spoorweg dat meer dan ooit volk lokt: “De inwoners hebben ó zo nood aan een babbel. Hier kunnen ze hun hart luchten.” Of hoe het sociale leven in Trooz traag maar gestaag terug opstart.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.