Intussen is in Pepinster ook begonnen aan de sloop van de onbewoonbaar verklaarde woningen.
Volledig scherm
Intussen is in Pepinster ook begonnen aan de sloop van de onbewoonbaar verklaarde woningen. © BELGA

Ruim 2.000 slachtoffers waterramp juli hebben nieuwe woning

2.198 getroffenen van de overstromingen van midden juli hebben intussen duurzame nieuwe huisvesting gevonden, zo meldt La Meuse vandaag. De komende weken zouden nog eens 2.000 anderen onderdak moeten vinden.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Drie maanden na de waterramp is Trooz een spookdorp, maar hoopvol: “Weggaan wilden we absoluut niet”
  PREMIUM

  Drie maanden na de waterramp is Trooz een spookdorp, maar hoopvol: “Weggaan wilden we absoluut niet”

  Alleen een vrachtwagen gevuld met puin die op en af rijdt. Verder zijn de straten leeg, de winkels toe en de huizen naast leeggehaald ook verlaten. Het dorp Trooz lijkt drie maanden na de overstromingen aan de Vesder wel een spookdorp. Toch zijn er lichtpuntjes aan de horizon: de plaatselijke voetbalclub die opnieuw supporters mag ontvangen, en het café naast de spoorweg dat meer dan ooit volk lokt: “De inwoners hebben ó zo nood aan een babbel. Hier kunnen ze hun hart luchten.” Of hoe het sociale leven in Trooz traag maar gestaag terug opstart.
 1. Nieuwe simulaties tonen hoe wereld er zal uitzien als aarde verder opwarmt

  Nieuwe simulaties tonen hoe wereld er zal uitzien als aarde verder opwarmt

  Maar liefst vijftig grote kuststeden overal ter wereld zullen “ongeziene” maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat ze deels verzwolgen worden door het stijgende zeeniveau als gevolg van de opwarming van de aarde. Dat staat te lezen in een nieuwe studie van Climate Central, een vzw die klimaatwetenschap analyseert en rapporteert. De organisatie maakte voor 180 plaatsen simulaties om te tonen hoe de wereld eruit kan zien als de temperatuur 1,5 graden, 3 graden of zelfs 4 graden zou stijgen. Ook voor Antwerpen werd de denkoefening gemaakt.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.