Illustratiebeeld. Het kind op de foto is niet zonder ouders in België.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Het kind op de foto is niet zonder ouders in België. © Wannes Nimmegeers

Ruim 1.000 Oekraïense kinderen zonder ouders in België: 115 kregen al voogd toegewezen

Een half jaar na de start van de Russische aanvalsoorlog zijn in België 1.043 niet-begeleide buitenlandse minderjarigen uit Oekraïne geregistreerd bij de Federale Overheidsdienst Justitie. Dat hebben Knack, De Standaard en VRT NWS woensdag gemeld.

 1. Regering laat concessie voor krantenbedeling doorlichten

  Regering laat concessie voor krantenbe­de­ling doorlich­ten

  De regering laat een externe audit uitvoeren naar de concessie voor de bedeling van kranten en tijdschriften. Dat heeft het kernkabinet vandaag beslist, schrijft ‘De Tijd’. In oktober vorig jaar kwamen via een interne audit bij bpost onregelmatigheden aan het licht bij de toekenning van de concessie voor de bedeling van kranten en tijdschriften aan het postbedrijf. De affaire leidde uiteindelijk tot het ontslag van CEO Dirk Tirez.
 2. De ‘Queen of the Skies’, de Boeing 747 die ons naar verre bestemmingen deed reizen, kan niet meer op tegen meer moderne toestellen
  PREMIUM
  9

  De ‘Queen of the Skies’, de Boeing 747 die ons naar verre bestemmin­gen deed reizen, kan niet meer op tegen meer moderne toestellen

  Afgelopen nacht is in Everett (Washington) de laatste Boeing 747 afgeleverd aan zijn nieuwe eigenaar, de Amerikaanse cargo-maatschappij Atlas Air. Daarmee valt het doek over de bouw van één van de meest opmerkelijke vliegtuigen uit de luchtvaartgeschiedenis. De ‘Jumbo Jet’ democratiseerde de langeafstandsvlucht. Wanneer de laatste Air Force One binnen een jaar of 35 naar het museum of de schroothoop gaat, zal de 747 bijna een eeuw gevlogen hebben.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.