Ruben Van Gucht vindt hoop zwerfvuil na ochtendwandeling en dat maakt heel wat los

Snoeppapiertjes, lege blikjes, plastiek en karton: dit verzamelde Ruben Van Gucht na zijn wandeling.
Instagram Snoeppapiertjes, lege blikjes, plastiek en karton: dit verzamelde Ruben Van Gucht na zijn wandeling.
Tijdens een ochtendlijke wandeling gisteren raakte sportjournalist Ruben Van Gucht gedegouteerd door de hoeveelheid zwerfvuil die hij aantrof. Een ergernis die veel Vlamingen met hem delen, zo bleek al snel op Twitter. Dringend tijd dus om actie te ondernemen.

Lege blikjes, een hoop plastiek en karton: dat was wat Ruben Van Gucht na zijn ochtendwandeling gisterenmorgen verzameld had. Gedegouteerd postte hij een foto van zijn 'vangst' op Twitter. Op die post volgde onmiddellijk een stroom aan reacties: ook voor veel andere Vlamingen blijkt de grote hoeveelheid zwerfvuil in onze straten en bossen een duidelijke doorn in het oog.

Van Gucht vindt het hoog tijd dat we in actie schieten: 'Wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers: neem een zakje mee en verzamel wat van het zwerfvuil dat je ziet'. "Vervuilen is respectloos, lamlendig en dom. In afwachting van het tot inkeer komen van de 'daders' wil ik iedereen die deze gevoelens deelt oproepen tot actie. Als vele handen zich verenigen, zal onze natuur er toch al een stukje minder vuil bijliggen", klonk het deze morgen strijdvaardig In De Minuut van Hautekiet op Radio 1.