Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.
Volledig scherm
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. © BELGA

Rousseau wil dringend een ministerraad over klimaatcrisis

Premier Alexander De Croo (Open Vld) moet snel een thematische ministerraad bijeenroepen over de klimaatcrisis, stelt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in interviews met De Morgen en persagentschap Belga. Zo moeten de klimaatplannen uit het federale regeerakkoord eindelijk concreet worden gemaakt.

104 reacties

 • Valentijn Jacobs

  1 jaar geleden
  De enige oplossing voor het klimaat is hogere boetes en belastingen, zo moeilijk is dit toch niet.
 • Eric Vercouillie

  1 jaar geleden
  Goed idee vind ik .Begin alvast te sporen ipv rijden met chaufeur en vliegen laat het ook maar zo.Televergaderen via internet .Goedkoop en bijna gratis. Geen hotel ,vergoedingen en reisjes op kap van de kleine man.Slim he ,voor 1800€ per maand wil ok u altijd adviseren.
 • Pascal Dequeker

  1 jaar geleden
  Maak nog een beetje meer toeristische ruimteexcurties dat is pas heel goed voor het climaat, en laat de hardwerkende midden klassers ervoor opdraaien het gelag moet toch betaalt worden liefst niet van de rijken hun bitcoins he.
 • Marc Baeyens

  1 jaar geleden
  Rousseau spant zich in om Groen de loef af te steken.
 • Frank Van Gucht

  1 jaar geleden
  Pak de ECHTE vervuilers aan. (bv houtstoven/open haarden enz...)
 1. Minister van Klimaat: “Gebruik inkomsten uit Europese emissiehandel om energiefactuur te drukken”

  Minister van Klimaat: “Gebruik inkomsten uit Europese emissiehan­del om energiefac­tuur te drukken”

  België heeft zeker nog 350 miljoen euro ter beschikking om de energiefactuur te verlichten, maar dat geld staat op een geblokkeerde rekening omdat de federale overheid en de deelstaten het nog niet eens zijn geraakt over de verdeling van de middelen. Dat zegt federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi. De Ecolo-minister wil dit jaar nog één keer een beroep doen op de oude verdeelsleutel, stelt ze voor.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.