Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.
Volledig scherm
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. © BELGA

Rousseau wil dringend een ministerraad over klimaatcrisis

Premier Alexander De Croo (Open Vld) moet snel een thematische ministerraad bijeenroepen over de klimaatcrisis, stelt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in interviews met De Morgen en persagentschap Belga. Zo moeten de klimaatplannen uit het federale regeerakkoord eindelijk concreet worden gemaakt.

104 reacties

 • Valentijn Jacobs

  3 weken geleden
  De enige oplossing voor het klimaat is hogere boetes en belastingen, zo moeilijk is dit toch niet.
 • Eric Vercouillie

  1 maand geleden
  Goed idee vind ik .Begin alvast te sporen ipv rijden met chaufeur en vliegen laat het ook maar zo.Televergaderen via internet .Goedkoop en bijna gratis. Geen hotel ,vergoedingen en reisjes op kap van de kleine man.Slim he ,voor 1800€ per maand wil ok u altijd adviseren.
 • Pascal Dequeker

  1 maand geleden
  Maak nog een beetje meer toeristische ruimteexcurties dat is pas heel goed voor het climaat, en laat de hardwerkende midden klassers ervoor opdraaien het gelag moet toch betaalt worden liefst niet van de rijken hun bitcoins he.
 • Marc Baeyens

  1 maand geleden
  Rousseau spant zich in om Groen de loef af te steken.
 • Frank Van Gucht

  1 maand geleden
  Pak de ECHTE vervuilers aan. (bv houtstoven/open haarden enz...)
 1. Minister van Klimaat: “Gebruik inkomsten uit Europese emissiehandel om energiefactuur te drukken”

  Minister van Klimaat: “Gebruik inkomsten uit Europese emissiehan­del om energiefac­tuur te drukken”

  België heeft zeker nog 350 miljoen euro ter beschikking om de energiefactuur te verlichten, maar dat geld staat op een geblokkeerde rekening omdat de federale overheid en de deelstaten het nog niet eens zijn geraakt over de verdeling van de middelen. Dat zegt federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi. De Ecolo-minister wil dit jaar nog één keer een beroep doen op de oude verdeelsleutel, stelt ze voor.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.