Rouches zegevieren na goede tweede helft en vinden aansluiting met top-zes

De top-zes in het vizier houden, dat was de opdracht voor Standard vandaag. De Rouches hadden het in de eerste helft niet onder de markt tegen een stug Moeskroen, maar namen in de tweede helft afstand van de Henegouwers (2-1). Dé fase van de wedstrijd was tien minuten voor affluiten, toen ref Van De Velde na discussie met zijn assistenten doelpuntenmaker Trezeguet van het veld stuurde. Onterecht, want het was niet de Egyptenaar die de overtreding beging.

De eerste helft was maar een mager beestje. Een gebrek aan frisheid bij de Rouches na de Europese verplaatsing naar Griekenland van donderdag? Het kan. Een ongeïnspireerd spelend Standard had het lastig met het moeilijk te ontwrichten blok van de bezoekers. Trezeguet liet na om Moeskroen al heel vroeg in de partij op voorsprong te brengen. Voor het overige loerden de manschappen van Glen De Boeck vooral op de counter en dat deden ze naar behoren. Standard bezorgde op zijn beurt Moeskroen-doelman Delac niet al te veel werk. De beste kans voor de Rouches was nog voor Cissé, maar hij besloot onbesuisd over. 0-0 was de logische stand bij de rust.  

Wat in de eerste periode zo lastig was voor de Rouches, lukte in de tweede helft beter. Standard kwam veel gretiger uit de kleedkamer en dat resulteerde al snel in de openingstreffer van Belfodil. Twintig minuten voor affluiten leken de troepen van Jankovic zegezeker nadat Edmilson op aangeven van Raman het tweede Luikse doelpunt binnenprikte. Maar dat was buiten Trezeguet gerekend, die luttele minuten later Moeskroen opnieuw hoop gaf. Diezelfde Trezeguet werd in de slotfase nog van het veld gestuurd na een bijzonder discutabele fase. Het bleef bij 2-1 en zo boekt Standard een belangrijke driepunter.

Lees een uitgebreid verslag van onze man ter plaatse op HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor slechts 2 euro.

BELGA