Ronaldo toont klasse en helpt hondenasiel in nood

CM
Cantinho da Lili is een Portugees hondenasiel dat in slechte papieren verkeert. Het asiel en de 80 hondjes die er een (tijdelijk) thuis hebben gevonden, hadden dringend hulp nodig. En die kwam er van niemand minder dan Cristiano Ronaldo.

Een vrijwilliger bij het asiel is bevriend met familie van Ronaldo, zo schrijft het Portugese CM. Via die weg zijn de problemen van het asiel de Portugese superster ter ore gekomen. Daarop heeft de voetballer één van zijn truitjes getekend en naar het asiel verzonden. Daar zal het geveild worden en hopelijk een mooi bedrag opbrengen.

De uitbaters van het asiel zijn Ronaldo enorm dankbaar. "Ik wil hem bedanken vanuit het diepst van mijn hart. Het is een simpel gebaar, maar het maakt een enorm verschil."

Dat klopt in ieder geval. Door een truitje te geven in plaats van een grote som geld, kan het asiel heel wat meer aandacht opeisen in de Portugese media. Zo komen er hopelijk nog vrijgevige dierenliefhebbers op de proppen met het broodnodige geld en belanden de hondjes niet op straat.

Het is niet de eerste keer dat CR7 van zich laat horen door goede doelen te steunen. De atleet is wereldwijd één van de meest vrijgevige sporters. Hij gaf ooit zijn volledige Champions League bonus (zo'n € 600.000) aan een goed doel. Hij werkt ook samen met Unicef en betaalde ooit zelf de dure hersenoperatie voor een 10-jarige jongen. Wat een klasbak!

CM