Romanie Schotte is Miss België!

Na een spetterende show weten we wie Miss België 2017 is: Romanie Schotte. De 20-jarige schone uit Brugge volgt met veel trots Lenty Frans op als het mooiste meisje van het land. 30 finalistes dongen mee naar het felbegeerde kroontje, maar enkel Romanie mag er dit jaar mee pronken.

De nieuwe Miss België 2017 kan het nog niet vatten dat zij het kroontje het hele jaar mag dragen na haar winst. "Ik sta nog altijd te trillen op mijn benen", aldus de studente uit Brugge.

Studies een jaar aan de kant
Romanie Schotte volgt momenteel een opleiding KMO-management, en houdt van sporten en uitgaan.

Na de verkiezing is één ding zeker. Schotte schuift haar studies KMO-management een jaartje op, maar voor de rest laat de Brugse het graag over zich heen komen.

"Het zal een heel druk jaar worden met persmomenten en sponsorverplichtingen. Ik kan het op dit moment nog niet vatten. De andere kandidates waren zo sterk en voor mij is dit zo'n unieke beleving om het hele jaar dit mooie kroontje te dragen."

BELGA

Zij vervolledigen het lijstje:
De vijfde eredame: Maithé Rivera
De vierde eredame: Noémie Depré
De derde eredame: Liesbeth Claus
De tweede eredame: Eva Mira
De eerste eredame: Delphine Devos

West-Vlaams feest
Het werd zo een West-Vlaams feest met Delphine Devos als eerste eredame. "Ik ben zo blij dat zij eerste eredame is. We hadden reeds Cylou Annys uit Brugge en nog enkele West-Vlaamse winnaars. Ik denk dat West-Vlamingen zich voor 200 procent in iets kunnen storten."

Waalse
Met Eva Mira staat er toch nog een Waalse op het podium na de commotie van vorig jaar. Toen stond geen enkele Waalse binnen de top vijf. De 18-jarige Mira komt uit Saint-Nicolas bij Luik.

Lenty Frans
De nieuwe Miss België 2017 ontving haar kroontje uit handen van Lenty Frans, de vorige Miss België. Lenty Frans uit Antwerpen is een groot voorbeeld voor Romanie. "Ze heeft zich enorm ingezet voor liefdadigheid en is onder meer naar Cambodja gegaan. Dat wil ik echt ook doen. Ik wil mensen ontmoeten en me volop inzetten voor anderen. Uiteraard wil ik internationaal België ook zo goed mogelijk vertegenwoordigen."

BELGA
Eredames Delphine Devos (L) en Eva Mira (R) naast Miss België 2017.
BELGA Eredames Delphine Devos (L) en Eva Mira (R) naast Miss België 2017.
BELGA

Miss World
Uit de woorden van organisatrice Darline Devos kan alvast opgemaakt worden dat Schotte, verre familie van wielrenner Briek Schotte overigens, naar Miss World gaat. "Zij staan erop om onze Miss naar hun verkiezing te sturen. Gaat ze ook naar Miss Universe? Dat hangt af van de datum. We gaan niet zozeer op profiel kiezen", aldus Devos die blij is met het podium. "We hebben echt moeten elimineren en Romanie kwam er als beste uit. We hebben van ons hart een steen gemaakt."

Nog titels uitgereikt
In de marge werden nog enkele titels uitgereikt. Zo werd Miss België 2016 Lenty Frans nog eens extra in de bloemen gezet voor haar zesde plaats op Miss World, waarin ze de titel Miss Europe greep. Miss Sympathy werd de 19-jarige Charlotte Rau uit Oostkamp. Er waren ook nog prijzen voor onder meer de Brugse Ellen Caen die Miss Sport werd, Ellen Bacquaert uit Oostkamp die Miss Talent werd en Leentje Jorissen uit Sint-Truiden die de show verlaat als Miss Model.

Wij volgden de finaleshow vanavond in het Plopsa Theater in De Panne op de voet, zodat ook jij er niets van moest missen.

belgaReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels