Oligarch Roman Abramovitsj, geplaagd door economische sancties vanwege de oorlog in Oekraïne.
Volledig scherm
Oligarch Roman Abramovitsj, geplaagd door economische sancties vanwege de oorlog in Oekraïne. © Getty Images

Roman Abramovitsj verkoopt bedrijf waarin hij honderden miljoenen investeerde... voor 1 euro

De Russische oligarch Roman Abramovitsj heeft zijn bedrijf Truphone aan twee Europese zakenmannen verkocht voor de ronde prijs van... 1 pond, of omgerekend 1,1 euro. Opmerkelijk, aangezien het Britse telecombedrijf in 2020 nog werd gewaardeerd op 410 miljoen pond, goed voor bijna een half miljard euro.

0 reacties

 1. 
REPORTAGE. Leven met jongdementie: “Als dieven je garage leeghalen, omdat je de poort vergat te sluiten, weet je dat er iets moet veranderen”
  PREMIUM
  7

  REPORTAGE. Leven met jongdemen­tie: “Als dieven je garage leeghalen, omdat je de poort vergat te sluiten, weet je dat er iets moet veranderen”

  Van de 6000 Vlamingen met jongdementie wonen er minstens 200 niet meer thuis, omdat de zorgen te zwaar zijn voor hun familie. In ‘de Rozelaar’ in Brugge wonen ze met 15 samen, “als één grote familie” van vijftigers, zestigers en zeventigers. Wij gingen er een hele dag langs, knuffelden, schilderden en babbelden met zowel bewoners als hun openhartige partners. “Wie is dat? Mijn vrouw? Tiens, ik heb die precies nog al eens gezien.”
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.