Rolluiken op maat

Winsol
Of je nu een nieuwe woning bouwt of je huis renoveert, rolluiken zijn altijd een interessante investering en een meerwaarde voor je woning. Winter of zomer, ze zorgen het hele jaar door voor comfort, vaak op manieren waaraan je niet onmiddellijk denkt. We zetten alle voordelen op een rijtje.

Energiebesparing

Rolluiken isoleren en houden mee je energieverbruik in toom. Tijdens de kille wintermaanden helpen ze de kou buiten te houden, en de warmte binnen. Zeker in combinatie met isolerende beglazing ver­lagen ze de verwarmingskosten, met 6 tot zelfs 34 procent. Bij mooi weer werken ze zonwerend en kan de temperatuur binnenskamers zelfs met meer dan 5°C verlaagd worden. Een rolluik heeft ook een invloed op de EPB-waarden (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) van je woning. Bij de berekening van het E-peil wordt het opgenomen in dezelfde rubriek als de zonwering. Een voorbeeld: bij een uitgevoerde simulatie behaalde een woning zonder zonwering en rolluiken een E-peil van 44. Na het aanbrengen van rolluiken daalde het E-peil naar een waarde van 29.

Veiligheid gegarandeerd

Rolluiken geven je een veilig gevoel en vertragen een inbraakpoging. Dankzij de versterkte onderlat en de veiligheidsgeleiders kunnen dieven niet zomaar je woning binnendringen. Met automatische sturing gaan je rolluiken 's morgens automatisch open en 's avonds weer dicht. Zo wek je de indruk dat er altijd iemand thuis is, ook al ben je met vakantie. Ook om je privacy af te schermen, zijn rolluiken ideaal.

Juiste lichtinval

Je wil graag getemperd licht in je woonkamer op een zonovergoten dag? En liefst een volledig verduisterde slaapkamer? Door het rolluik op de juiste hoogte neer te laten, kies je zelf hoeveel licht je in je woning toelaat. Met lamellen met daglichtuitsparing kun je fijne gleufjes licht in de kamer toelaten, zodat je verduistert maar toch nog altijd iets ziet.

Zelfs met muggenhor

Zware houten rolluiken behoren definitief tot het verleden. Moderne rolluiken bestaan uit lamellen in pvc, aluminium of staal en zijn verkrijgbaar in tal van designs, kleuren en maten. Je vindt altijd wel een type dat past bij jouw smaak en de stijl van je bouw- of renovatieproject. Houd er rekening mee dat niet alle rolluiken geschikt zijn voor elk project. Voor inbouwrolluiken bijvoorbeeld heb je voldoende ruimte nodig boven het raam om de oprolas te monteren.

Plannen om te (ver)bouwen? Bestel hier gratis de brochures!