BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Rode Kruis doet dringende oproep naar bloeddonoren

Rode Kruis Vlaanderen meldt dat de bloedvoorraad zorgwekkend laag is deze zomer. De organisatie roept daarom op om bloed te geven, anders dreigt ze de vraag van de ziekenhuizen niet meer te kunnen bijhouden.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Grondwaterstand op vele plaatsen weer normaal na natte maand september: “Maar bij de helft van de meetplaatsen is deze nog laag tot zeer laag"

  Grondwater­stand op vele plaatsen weer normaal na natte maand september: “Maar bij de helft van de meetplaat­sen is deze nog laag tot zeer laag"

  De regenval tijdens de maand september heeft de grondwaterstanden in Vlaanderen verbeterd tegenover augustus. Toen registreerde de Vlaamse Milieumaatschappij nog heel wat "zeer lage debieten", nu meet men op bijna de helft van de plaatsen normale waterstanden. Toch is de situatie niet overal stabiel en is er op lange termijn nog werk aan de winkel.