Rij je rijk met Uber

PHOTO_NEWS
Uber, de taxi-app die wereldwijd potten breekt en wel eens de klassieke taxi-industrie uit de markt zou kunnen concurreren, is enorm lucratief voor de chauffeurs. Het gemiddelde jaarloon van een voltijds Uber-chauffeur in New York bedraagt maar liefst 90.766 dollar (66.553 euro).

Uber creëert een enorm efficiënte markt voor iedereen die op zich is naar een snelle rit. Chauffeurs en klanten worden via een app razendsnel met elkaar in contact gebracht, zodat de chauffeurs niet meer doelloos door de stad moeten rijden en klanten onmiddellijk kunnen worden opgepikt. Bovendien wordt kwaliteit gegarandeerd, omdat klanten en chauffeurs elkaar beoordelen. Zowel chauffeur als klant weet dus met wie hij of zij in zee gaat.

Wereldwijd schrijven 20.000 nieuwe chauffeurs zich in bij Uber, net omdat het loon zo hoog ligt en omdat je volledig zelf je uren kan kiezen.

In verschillende steden wordt tegen Uber geprotesteerd, omdat het niet de juiste licenties zou hebben en vooral omdat het de traditionele taxi-industrie van de kaart kan vegen.

Uber wordt ondertussen al geschat op 17 miljard dollar en sommigen voorspellen dat het bedrijf vrij snel de kaap van 100 miljard zal ronden.

In verschillende steden wordt geprotesteerd tegen Uber
PHOTO_NEWS In verschillende steden wordt geprotesteerd tegen Uber