Snelweg A79 ter hoogte van Heerlen.
Volledig scherm
Snelweg A79 ter hoogte van Heerlen. © ANP

Riemst en Bilzen getroffen door hevige regenval, Nederlandse snelweg volledig versperd

In Bilzen en vooral in Riemst kwamen gisterenavond verschillende straten blank te staan door de hevige regenval. Bij de brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg liepen veertig meldingen binnen. In Limburg vindt deze ochtend overleg plaats met gouverneur Jos Lantmeeters, aangezien het risico op overstroming nog groot is. Veel wateroverlast was er gisterenavond ook in verschillende delen van Nederlands-Limburg, zo verdween de A79 ter hoogte van Heerlen volledig onder water, aldus een woordvoerder van de politie.

 1. IN KAART. Waar regent en onweert het het meest? En hoe komt dat? Weerman David Dehenauw legt het uit
  PREMIUM

  IN KAART. Waar regent en onweert het het meest? En hoe komt dat? Weerman David Dehenauw legt het uit

  Zoals we deze week al gemerkt hebben, kunnen felle regen- en onweersbuien heel lokaal zijn. Dat is niet altijd een toeval. Op sommige plekken regent en onweert het wel degelijk meer dan op andere. Wij hebben het onweer in België in kaart gebracht: zo onweert het vaker in Antwerpen dan in Oostende. David Dehenauw, hoofd van de wetenschappelijke dienst weersvoorspellingen bij het KMI, legt uit hoe dat komt. Check hier hoe vaak het in uw regio onweert en hoeveel regen er gemiddeld valt.
 2. Emanuel (41) en Nicole (41) zagen auto's meedrijven in hun straat na de storm in Dinant: “Plots kwam het water in golven naar beneden. Precies de zee”
  PREMIUM

  Emanuel (41) en Nicole (41) zagen auto's meedrijven in hun straat na de storm in Dinant: “Plots kwam het water in golven naar beneden. Precies de zee”

  Na de zware overstromingen anderhalve week geleden in de provincie Luik, is ook de provincie Namen vanavond getroffen door noodweer. In Dinant viel het water in geen tijd met bakken uit de lucht. Emanuel (41) en Nicole (41), bewoners van Rue de Philippeville, zagen hoe een tiental auto’s in hun straat door het water werden meegesleurd. “Het was als een woeste rivier waar je niet door kon stappen.”
 3. ‘Sex Pistols’ in de clinch: gitarist en drummer klagen klagen frontman Johnny Rotten aan
  Muziek
  5

  ‘Sex Pistols’ in de clinch: gitarist en drummer klagen klagen frontman Johnny Rotten aan

  De Sex Pistols zitten verstrikt in een bittere juridische strijd over muziekrechten. Gitarist Steve Jones en drummer Paul Cook klagen zanger John Lydon aan voor het Britse Hooggerechtshof. Er komt een tv-reeks over de punkband aan, maar Lydon - ook bekend als frontman Johnny Rotten - weigert toestemming te geven om daarin nummer van de Pistols te gebruiken. De reeks is geïnspireerd op een boek met de memoires van Steve Jones en daarin beschrijft de gitarist de zanger als een “vervelende kleine snotaap.”