Republikeinse senator: "Trump kan tot Derde Wereldoorlog leiden"

De Republikeinse senator Bob Corker.
epa De Republikeinse senator Bob Corker.
Een senator van dezelfde partij als Donald Trump heeft ongehoord hard uitgehaald naar de Amerikaanse president. Volgens Bob Corker kan Trump de Verenigde Staten, door zijn roekeloze dreigementen tegen andere landen, "op het pad naar een Derde Wereldoorlog" brengen.

De Republikeinse senator sprak zondagnacht met The New York Times na een dag waarin hij op Twitter al een flinke woordenstrijd met Trump had gehad. Trump twitterde dat Corker, die zich niet herkiesbaar stelt, "een obstakel voor de agenda van het Witte Huis is" en "het lef niet heeft om de verkiezingsstrijd aan te gaan".

De senator uit de staat Tennessee reageerde in een tweet meteen fel: "Het is jammer dat het Witte Huis is verworden tot een crèche voor volwassenen, waar de crècheleider vanochtend blijkbaar niet op zijn werk is verschenen." Corker is voorzitter van de senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken. Trump beschuldigde Corker er ook van verantwoordelijk te zijn voor de "verschrikkelijke nucleaire deal met Iran".

'Reality show'

In het interview met de Amerikaanse krant zegt Corker dat Trump het presidentschap behandelt als een "reality show", alsof hij nog in The Apprentice zit. Hij geeft aan bezorgd te zijn. "Iedereen die om ons land geeft, zou bezorgd moeten zijn." Volgens de senator is Trump zo'n acuut gevaar dat leden van de regering hem in het gareel moeten houden. Hij legde zijn tweet over de crèche uit: "Ik weet zeker dat elke dag in het Witte Huis geprobeerd wordt ervoor te zorgen dat hij zich inhoudt."

Trump heeft volgens Corker meer dan eens het werk van diplomaten onderuit gehaald door over onderhandelingen te twitteren. Corker is een prominent lid van de Republikeinse Partij. In zijn tweetstorm zei Trump eerder op de dag over hem: "Ik verwachtte allang dat Corker een negatieve impact zou hebben op onze geweldige politieke agenda."
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Kenis

  Correctie trump ZAL de 3e wereldoorlog beginnen maar dan wel veilig in zijn. Bunkerke terwijl zijn soldaten de prijs betalen

 • Karine Roeland

  Kans op een 3 de wereldoorlog bestaat al langer dan dat Trump president is. Trump zegt luidop teveel wat veel mensen denken en dat is natuurlijk een 'doorn in het oog' van velen. Een wereldoorlog hangt niet af van 1 persoon. We zijn nu eenmaal met veel te veel 'verschillende' mensen op onze aardbol, dat kan niet blijven duren. Alles wat fout gaat is de schuld van Trump, zou het onder Clinton zoveel beter geweest zijn?

 • Diane Bernaerts

  Net als je denkt dat Trump zich niet NOG kleuterachtiger kan gedragen, doet hij het wél! Zijn ego, dat is het enige dat telt voor hem; dat hij het presidentschap en de VS te schande maakt, zal deze Eddy Wally worst wezen.

 • Wesley Kenis

  Hun vrijheid 8s hun wapen.. en hunwapennis achterlijkheid. Dat is waar Amerika voor staat: een land van vrijheid vooral de vrijheid om de rest van de wereld naar e kloten te helpen. Die denkt echt dat heel de wereld aan zijn gat hangt te wachten tot hij een scheet laat

 • ANN LIMBOS

  Dat heb ik al van dag 1 gezegd.