Meerderheidsleider Leader Chuck Schumer (Democraten) en minister van Financiën Janet Yellen in het Huis van Afgevaardigden, dat wel al instemde met de tijdelijke financieringsregeling van de regering.
Volledig scherm
Meerderheidsleider Leader Chuck Schumer (Democraten) en minister van Financiën Janet Yellen in het Huis van Afgevaardigden, dat wel al instemde met de tijdelijke financieringsregeling van de regering. © Photo News

Republikeinen blokkeren stemming in Senaat, ‘shutdown’ overheidsdiensten dreigt in de VS

In de VS dreigt aan het einde van de week een 'shutdown' van overheidsdiensten. De Republikeinen blokkeerden maandagavond lokale een formele stemming in de Senaat over een voorstel om donderdag overheidsfinanciering veilig te stellen na het einde van het begrotingsjaar. Het nieuwe boekjaar begint op 1 oktober. Als er dan geen nieuwe budgettaire regeling is, gaan delen van de federale overheid op slot.

  1. ANALYSE. “Hij deed tenminste moeite om zijn beloften waar te maken.” Wat de wereld moet onthouden van vier jaar Trump
    PREMIUM

    ANALYSE. “Hij deed tenminste moeite om zijn beloften waar te maken.” Wat de wereld moet onthouden van vier jaar Trump

    Om 18 uur vanavond Belgische tijd zit het er op voor Donald Trump. Dan komt er een einde aan het buitengewoonste Amerikaanse presidentschap dat wie nu leeft ooit heeft gekend. Wat moet de wereld daarvan onthouden? Dat verdeeldheid zaaien maar eventjes loont. Maar ook dat het geen kwaad kan om moeite te doen voor verkiezingsbeloften, schrijft onze Amerika-watcher Guy Van Vlierden in zijn analyse van vier jaar Trump.