Donkere wolken boven het logo van Renault aan de fabriek in Nantes.
Volledig scherm
Donkere wolken boven het logo van Renault aan de fabriek in Nantes. © REUTERS

Renault schrapt nog eens 2000 banen in Frankrijk

De Franse autoproducent Renault schrapt nog eens 2000 banen in Frankrijk. Het bedrijf is in gesprek met vakbonden over het ontslaan van 1600 technische medewerkers en 400 werknemers in ondersteunende functies tussen 2022 en 2024.

4 reacties

 • patrick Van der Spiegel

  3 weken geleden
  Ze liggen gewoon achter bij tegenover veel andere merken.
 • Samuel Peeters

  1 maand geleden
  Als je het klimaat wilt aanpakken begin maar met de automobiel als een not done te bestempelen. Alleen al het hele circuit van grondstoffen voor de staalproductie is no-go feitelijk, e-wagen of niet!
 • Henri Demeer

  1 maand geleden
  sedert ze weg zijn uit Belgie geen meer gekocht .
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Yes,is voorspelt en 't is maar een begin(en er zijn al pak banen gesneuveld).Om E wa-gens te bouwen heb je geen volk nodig.Als van Musk afhangt zullen ook de weinigen door menselijke robotten vervangen worden ,of die robotten dan ook zijn E wagens gaan kopen en al de werklozen met de tijd is een andere vraag.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.