De nieuwe hoofdredactie van De Morgen: hoofdredacteur Remy Amkreutz en adjunct-hoofdredacteuren Kim Van de Perre en Sam Feys.
Volledig scherm
De nieuwe hoofdredactie van De Morgen: hoofdredacteur Remy Amkreutz en adjunct-hoofdredacteuren Kim Van de Perre en Sam Feys. © Tine Schoemaker

Remy Amkreutz nieuwe hoofdredacteur van De Morgen

De Morgen krijgt dinsdag een nieuw en compacter formaat, en daarbovenop een nieuwe hoofdredactie. Dat kondigt de krant maandag aan. Bart Eeckhout maakt plaats voor Remy Amkreutz. Die laatste zal bijgestaan worden door adjuncten Kim Van de Perre en Sam Feys. Van de Perre wordt daarbij verantwoordelijk voor de weekendkrant, Feys voor de digitale productie. Eeckhout blijft ook actief bij de krant, maar nu als senior writer en hoofdcommentator.

 1. “Zelfs Spanje en Griekenland hebben betere begroting”: oppositiepartijen niet onder de indruk van akkoord

  “Zelfs Spanje en Grieken­land hebben betere begroting”: oppositie­par­tij­en niet onder de indruk van akkoord

  De oppositiepartijen zijn niet onder de indruk van de begrotingscontrole waarover de federale regering het eens is geraakt. PVDA en Vlaams Belang laken dat de regering het geld gaat zoeken bij de gepensioneerden. “De mensen hebben schrik en u stelt ze niet gerust. Zelfs Italië, Spanje en Griekenland hebben een betere begroting”, luidt het bij N-VA. De coalitiepartners blikken al vooruit naar volgende akkoorden.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.