Relschoppers belaagden het MST-ziekenhuis in Enschede.
Volledig scherm
Relschoppers belaagden het MST-ziekenhuis in Enschede. © Twitter

Relschoppers belagen ziekenhuis in Enschede: “Ik hoop dat ze vanochtend beschaamd wakker worden”

Op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder Den Haag, Tilburg, Venlo, Enschede, Helmond en Roermond, hebben gisteravond mensen op straat geprotesteerd tegen de avondklok. De betogingen liepen vrijwel overal uit op rellen. Zo zouden relschoppers het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede bekogeld hebben met vuurwerk en hebben ze geprobeerd om de ruiten van de Spoedeisende Hulp in te gooien. “Onwerkelijk en onbegrijpelijk”, reageert Sophia de Rooij, topvrouw van MST.

122 reacties

 • paul vdkerckhove

  1 jaar geleden
  Het geloof van veel Belgen dat het super georganiseerde Nederland alles beter op orde had heeft nu wel een flinke deuk gekregen .Een ziekenhuis aanvallen was er wel heel over want letterlijk iedereen heeft een aantal keer in zijn leven behoefte aan medische hulp .Begrijp wie kan .
 • jose decuypere

  1 jaar geleden
  De meest egoistische generatie twintigers en dertigers die er ooit heeft bestaan. Echt crapuul.
 • Joan Lute

  1 jaar geleden
  Voor mijn part moet hen wanneer ze ziek worden tengevolge het virus maar elke hulp ontzegd worden. De echte slachtoffers die wel inzitten met de medemens hebben meer recht op medische hulp dan dit zootje waar het alleen maar om de kick van puur geweld, vandalisme en terreur tegenover slachtoffer van het virus draait. Het is nu overduidelijk dat de mens een grotere bedreiging is dan het virus
 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  Laat die relschoppers eens op een dag op een Covid afdeling werken, dan kunnen ze zien wat dit doet bij een mens. Dit zijn trouwens geen demonstranten maar relschoppers die het heerlijk vinden om te vernielen, te plunderen en uit te dagen. dit volkje is er altijd geweest, alleen grijpen ze elke kans aan om op straat te komen.
 • Jean West

  1 jaar geleden
  En altijd zijn ze geschokt. Ze hebben het gewoon al jaren veel te ver laten komen ook in België dan krijg je zulke toestanden.
 1. De Sutter acht compromis over defensiebudget nog mogelijk: “Middelen moeten beter worden besteed”

  De Sutter acht compromis over defensie­bud­get nog mogelijk: “Middelen moeten beter worden besteed”

  Vicepremier Petra De Sutter (Groen) denkt dat er binnen de regering nog een compromis kan worden gevonden over het toekomstige defensiebudget. Dat zegt ze vanuit het Zwitserse Davos. “We hebben decennialang onze defensie laten verkommeren, en net zoals andere landen te weinig geïnvesteerd. Nu zitten we plots in een nieuwe realiteit. Het terug opbouwen van het leger is noodzakelijk”, aldus de vicepremier.
 2. Opnieuw protest in Nederland: politie zet traangas en waterkanon in, winkels geplunderd in Eindhoven

  Opnieuw protest in Nederland: politie zet traangas en waterkanon in, winkels geplunderd in Eindhoven

  In Nederland is het op verschillende plaatsen opnieuw onrustig door betogers die zich verzetten tegen het coronabeleid, waaronder de avondklok die gisteren is ingegaan. De politie heeft het Museumplein in Amsterdam ontruimd met een waterkanon en meer dan 100 mensen aangehouden. Ook in Eindhoven liep het uit de hand. Urenlang vlogen de stenen, golfballen, vuurwerkbommen en zelfs messen door de lucht. De politie zette traangas in en hield minstens dertig mensen aan. De burgemeesters van beide steden hebben demonstraties verboden.
 1. De hallucinante cijfers over de voedselcatastrofe die dreigt
  Play
  173

  De hallucinan­te cijfers over de voedselca­ta­stro­fe die dreigt

  De Russische invasie van Oekraïne drijft niet alleen de prijzen op, maar dreigt ook een wereldwijde voedselcrisis te veroorzaken. De oorlog gijzelt een voedselketen - die al stevig onder druk stond door stijgende energiekosten en klimaatverandering - waardoor een ‘orkaan van honger’ opdoemt. De cijfers van de komende voedselcatastrofe, zoals opgelijst door het Britse magazine ‘The Economist’, laten niets aan de verbeelding over.