Op het strand van Palma de Mallorca liggen er sinds enkele weken opnieuw overwegend Duitse toeristen
Volledig scherm
PREMIUM
Op het strand van Palma de Mallorca liggen er sinds enkele weken opnieuw overwegend Duitse toeristen © Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten (PhotoNews)

Reisverbod maandag op de schop, maar kunnen we meteen ook overal naartoe?

De vaccinatieprogramma’s die nu zowat overal in Europa op dreef komen, zetten ook de deur naar een toeristische zomer opnieuw open. Maandag gaat in ons land naar verwachting het maandenlange verbod op niet-essentiële reizen op de schop. Dat verbod viel dan ook niet langer tegenover Europa te verantwoorden. Maar voor u meteen een vliegticket of vakantiehuisje boekt: waar kunnen we nu heen? Wat zijn de inreisvoorwaarden voor de populairste vakantielanden? Welke regels gelden ter plaatse? En wat bij terugkomst?

26 reacties

 • Vicky Vanglabeke

  1 jaar geleden
  Tegen dat het groot verlof er is, zullen we alweer niet mogen reizen. Hoop echt dat wij dit jaar toch efkes kunnen relaxen in betere oorden in plaats van dit kermislandje.
 • Guy Moreels

  1 jaar geleden
  De reissector, gespecialiseerd in reizen binnen de EU, komt dat wel te boven ! Ik denk echter wel eens aan de specialisten in verre, georganiseerde (rond)reizen. Er zijn landen in de wereld waar je m.i. voor het eerst niet meer kan komen, als het ooit nog mogelijk wordt. Daar zijn ook gidsen voor, die zich gespecialiseerd hebben in land en cultuur, de taal van ginder spreken, daar soms wonen. En er komen geen toeristen. Kostwinning voor die mensen is ook weg ! Wel erg !
 • Guido Claesen

  1 jaar geleden
  Dat mensen het gevaar op café niet willen zien dat snap ik niet. O als ze de regels volgen, natuurlijk zo eenvoudig is het. Men moet altijd de regels volgen ook op café, dus volgens de regels drinken moet ook zo eenvoudig is het. Toch kruipen er heel veel mensen dronken achter het stuur. En juist om die alcohol is op café gaan zo gevaarlijk, mensen verliezen met alcohol heel rap de realiteit uit het oog. Maar zonder alcohol kunnen er ook hier heel veel de realiteit niet inzien :-(
 • Dean Vanbosch

  1 jaar geleden
  Onder voorwaarden die voor de meesten onder ons niet haalbaar zullen zijn!!
 • marianne torfs

  1 jaar geleden
  Ik ben ook weg deze keer , ik ga mij daar niet meer als een onnozelaar mooi thuis zitten . Genoeg geweest voor mij