Reisbureau stuurt reizigers naar verlaten eiland

Een eco-resort op de Seychellen
PHOTO_NEWS Een eco-resort op de Seychellen
Droom je er soms van om op een onbewoond eiland te stranden, zonder dat je daarvoor een schipbreuk of vliegtuigcrash moet meemaken? Goed nieuws. Reisagentschap Docastaway vond het gat in de markt en stuurt zijn reizigers naar een verlaten eiland.

Iedereen droomt van tijd tot tijd wel eens weg over idyllische eilandjes met een toeristenloos wit strand, een helderblauwe zee en liefst ook nog enkele palmbomen. In de realiteit wordt die bubbel vaak doorgeprikt door toeristen met dezelfde bedoeling en overstemmen muziek, gegil, gelach en ander omgevingsgeluid het ontspannende geluid van de zee en de natuur.

Reisbureau Docastaway heeft nu het gat in de markt gevonden en biedt reizen aan naar verlaten eilanden. "We hebben verscheidene jaren gewijd aan het ontdekken van de minst bewoonde en meest geïsoleerde uithoeken van de wereld om de geheime eilanden te ontdekken die nog niet geraakt zijn door westerse invloeden", zo staat te lezen op de website van Docastaway.

"Trek je plan en vind zelf voedsel en water"

Er zijn twee soorten reizen, voor de overlever en voor de vakantieganger. Reis je in comfortmodus, dan ben je nog altijd één met de natuur, maar er is waarschijnlijk een eco-resort in de buurt om aan al je noden te voldoen. Reis je in avontuurmodus, dan reikt het aanbod van een simpele hut over een moderne badkamer, tot "trek je plan en vind je eigen voedsel en water".

Sommige reizen, zoals deze extreme excursie, zijn enkel besteed aan mensen die een authentieke schipbreukelingervaring willen beleven. Moederziel alleen en zonder gids dus. En hoewel het reisbureau communicatiemogelijkheden heeft voor gestrande reizigers (pun intended), kan hulp bij bijvoorbeeld een storm op bestemmingen als het Duivelseiland twee weken duren.