Regi laat nachtegaal Emily schieten: "Voel me devastated"

Medialaan
Zo, de 32 kandidaten die hun kunstjes mogen tonen op het podium van 't Kuipke in Gent zijn bekend. In deze laatste 'battles' vloeiden er vreugdetranen bij Jessica, bleef Roberto zijn excentrieke zelve en haalden zowel dochter Emma als moeder Belinda de liveshows. Koen Wauters en Axelle Red wisten uit elkaars team nog een talent te kapen, maar nachtegaal Emily bleef verweesd achter. "Ik voel me devastated", zuchtte ze nadat Regi enigszins verrassend de voorkeur gegeven had aan Lisa.
Medialaan

De 33-jarige Camille uit Zwalm en de 23-jarige Gaëlle uit Melle mochten de spits afbijten. Van Bent moesten ze aan de slag met het rustige en breekbare 'Leave A Light On' van Marble Sounds. Het doorrookte maar zwoele stemgeluid versus de engelachtige klanken, een bijzondere clash moest dat worden. "Maar er is nog veel werk aan", besefte de coach. De franjes en krullen moesten er in ieder geval uit, net als bij een slaapliedje.

Medialaan

Koen bleek onder de indruk van beide dames, al bleef het appelen met peren vergelijken door die octaaf verschil. Axelle gaf een lichte voorkeur aan het groovy karakter van Gaëlle, maar een tevreden Bent koos toch voor Camille. "Ik hou net van jullie stemmen omdat ze zo anders zijn. Het diepbruine tegen het kristalheldere, maar met Camille kunnen we toch iets meer kanten uit", luidde zijn conclusie. Exit Gaëlle dus.

Medialaan
Medialaan

Voor Axelle Red traden 'jonkie' Jessica en de iets rijpere Els in de ring. 'New school' versus 'old school' dus om 'I Feel The Earth Move' van Carole King aan te pakken. Tijdens de repetities sukkelde de tiener met haar onzekerheid, al bleek het inlevingsvermogen van het liefdesliedje nog een groter probleem. "Ik ben nog nooit echt verliefd geweest, behalve dan op Johnny Depp." Axelle voegde er nog spontaan aan toe dat ze bij de eerste kus van haar grote liefde echt misselijk werd. En het ding moest meer bibberen, waarmee ze voor alle duidelijkheid het podium bedoelde.

Medialaan

Wat een transformatie op het podium echter: een zelfzekere Els had plots de nodige babe-allures, al werd ze genekt door het belachelijke danspasje dat ze in de maag gesplitst kreeg. Maar wat dan gezegd van Jessica? Zo makkelijk, zo perfect getimed, zo charismatisch. Koen wees er nog wel op dat het niet te ingestudeerd mocht overkomen, maar over de winnares bestond geen discussie. Na een zondvloed van tranengeluk zijn we benieuwd naar wat deze zwarte parel nog in petto heeft.

Medialaan
Medialaan

Over dan naar team Regi, waar de 22-jarige Emily en de 19-jarige Lisa de degens kruisten. In de 'blinds' wist die laatste alle vier de stoelen te doen draaien, maar 'Feeling Good' in de versie van Muse bleek een ander paar mouwen. "Ik had er persoonlijk veel meer van verwacht", wond de Milk Inc-frontman er geen doekjes om. Ondanks de halve toon hoger bleef Emily tijdens de repetities de bovenhand halen.

Medialaan

Maar dan het echte werk: Lisa verscheen op hoge hakken en in een groen 'gelukbrengersjurkje', een pláátje als u het ons vraagt. Emily stelde daar een verbluffend en loepzuiver begin tegenover, dat op één momentje na als een huis overeind bleef. Haar rivale bleek even geïntimideerd, maar haalde haar gram bij de hoge uithalen. "Regi, dit is tot nog toe de beste battle uit je team", aldus Bent. "Vreselijk om te kiezen, hier hebben we nachten van wakker gelegen. Als ik Emily kies, is dat kant en klaar af", reageerde de blonde dj. Hulpcoach Koen Buyse stelde zelfs onomwonden dat Lisa weggezongen werd, maar uiteindelijk was zij het wel die het haalde. "Ik ben nogal het type om te springen en niet te weten waar je dan uitkomt. Sorry, Emily", luidde de uitleg. Toen ze ook niet opgevist werd door de rest kon er nog maar met moeite een knuffel met Regi af. "Ik heb er zelfs geen Vlaams woord voor, ik voel me 'devastated'."

Medialaan
Medialaan

Na de portie drama mocht het weer wat lichtvoetiger met Roberto en Mandy die 'Time Of My Life' van Bill Medley en Jennifer Warnes brachten. Hem kent u nog wel als de 'raketman' die in de 'blinds' vriend en vijand verbaasde met zijn oergeluid. Mandy schrok zich dan ook een aap toen ze haar tegenstrever zag en dat beterde niet toen hij ongevraagd voor haar op de knieën ging. Honderden keren had zij echter met haar intussen overleden grootmoeder naar dit liedje geluisterd, dus een pakkend eerbetoon kon niet uitblijven.

Medialaan

Al snel bleken Roberto's timing en uitspraak van het Engels niet je dat. "Als hij de teugels niet strak in de hand houdt, raakt heel het nummer van de rails en kan Mandy ook niet meer volgen", waarschuwde Bent. Ondanks alle goede raad van "de professors" ging de cowboy precies daar de mist in, maar het feestje op het podium werd er daarom niet minder op. "Ik heb echt genoten van deze battle. Schitterend, Roberto, beter los het bos in en u geamuseerd te hebben dan daar maar wat te staan", proestte Regi. Bent nam met pijn in het hart afscheid van "het gevaar dat het naïeve meisje besloop".

Medialaan
Medialaan

Vervolgens was het tijd voor de grote familiestrijd. Als dochter Emma (20) en moeder Belinda (50) het ook live tegen elkaar wilden opnemen, moesten ze voorbij Eva en Peter. Geen makkie, al wilde Eva het liefst van al meteen naar huis toen ze zag wie Axelle voor haar had uitgekozen. Beide dames mochten hun tanden zetten in 'The Greatest' van Cat Power, een zwaar en gevoelig nummer. "Ik wil dat iedereen begint te wenen. De kunst is om de imperfectie te houden. Dit mag niet perfect worden, want dan ben je het kwijt", luidde het ietwat bizarre advies van Axelle.

Medialaan

Regi bespeurde na het geslaagde optreden vooral veel zenuwen bij Emma. "Maar het is straf dat je in die omstandigheden dan toch nog zo juist zingt. Qua stem hoor ik die van jou het liefst." Koen bleek door beiden gecharmeerd, maar wees toch ook op de ontbrekende podiumprésence. Het laatste woord was voor Axelle. "Eva, proficiat voor de evolutie die je hebt doorgemaakt." En dan voel je de bui al hangen natuurlijk. "Ik kies voor het natuurtalent Emma." Gelukkig stond Koen paraat om Eva's "warme stem" op te vangen, zodat beide meisjes naar de liveshows mogen.

Medialaan
Medialaan

Belinda had al een voorgevoel dat ze met Peter zou af te rekenen krijgen, maar die reageerde niet bepaald gelukkig. "Tegen een vrouw? Dat is niet eerlijk!" Koen zette de oudjes van zijn team tegenover elkaar vanwege de bagage die ze meedroegen, hun energie mochten ze dan weer helemaal kwijt in het rocknummer 'When Love Comes To Town' van U2 & BB King. Belinda maakte zich vooral zorgen over de mannelijkheid van de song én het gebrek aan interactie, terwijl Peter een "woeste sprong" miste.

Medialaan

En er scheelde nog wat. "Mijn stem is niet 100 procent in vorm. Maar als Belinda wint, is het omdat ze beter is dan mij." En zo geschiedde uiteindelijk ook, al was de staande ovatie zonder twijfel voor beiden bedoeld. "Jullie zijn het levende bewijs dat muziek mensen leeftijdsloos maakt", charmeerde Axelle. Bent koos voor diegene die in deze woeste song haar mannetje stond, Belinda dus. En ook Regi pikte er de "battle queen uit waar Emma nog wat van kan opsteken". Toen Koen het oordeel van zijn collega's volgde, was Axelle er als de kippen bij om de 'verliezer' in haar team te verwelkomen.

Medialaan

Team Koen voor de liveshows (van links naar rechts): Eva De Geyter (18) uit Zonhoven, Belinda De Bruyn (50) uit Sint-Martens-Lennik, Laura Tesoro (17) uit Antwerpen, Eva Hendriks (30) uit Antwerpen, Seppe De Rooij (18) uit Deurne, Steph Van Uytvanck (46) uit Sint-Niklaas, Lindsey De Bolster (29) uit Jabbeke en Agnes De Raeve (21) uit Oostrozebeke.

Medialaan

Team Axelle voor de liveshows (van links naar rechts): Jessica Ndimubandi (17) uit Borgerhout, Koen en Jo Smets (22) uit Genk, Laure Mot (17) uit Dilbeek, Dwayne Daeseleire (20) uit Mariakerke, Steven Van den Panhuyzen (19) uit Nossegem, Emma Lauwers (20) uit Sint-Martens-Lennik, Peter Boone (51) uit Gent en Aurélie Van Rompay (18) uit Wommelgem.

Medialaan

Team Bent voor de liveshows (van links naar rechts): Camille Van Wambeke (33) uit Zwalm, Mandy Nijssen (24) uit Bilzen, Jolan Standaert (23) uit Wortel, Cristina Sapalo (18) uit Antwerpen, Tom De Man (33) uit Erpe, Chloé Ditlefsen (18) uit Dion-Valmont, Demi Eestermans (19) uit Roeselare en Elie De Prijcker (27) uit Sint-Niklaas.

Medialaan

Team Regi voor de liveshows (van links naar rechts): Cas Vandecruys (21) uit Geel, Joke Herremy (17) uit Bassevelde, Mikaël Ophoff (23) uit Antwerpen, Dunja Mees (25) uit Mechelen, Lisa Gilissen (19) uit Diest, Johan Van Royen (40) uit Hamme, Jamilla Baidou (20) uit Stabroek en Melanie De Saedeleer (19) uit Tienen.

Medialaan